Monday, 3 May 2010

Hutang budi, di balas budi...

...hutang TAG, haruslah dibayarkan...miahahaha
Tag ni dr eita mama mikael… gila lama mama peram TAG neh..
Almaklumlah, mama ni busy, mana nak pikir mak mama kat spital lagi, keje lagi, zahra & papa lagi..huh!!
Ni kire balas dendam la eita eyh??, mama tagged eita, eita plak tag mama.
Eita, kita 0-0 skang eyh..hehe

Tag ni cam best lorr.. tag ttg kisah cinta…of coz kisah cinta mama&papa.auuwww!!!!
meh, kite korek kisah cinta mama & papa…layyyaannnn!!!
1. first time you met him - when n where?
...pertama kali kenal kat Hi5(ala-ala facebook gak).hanya kawan!sbb memasing dah ada partner.bermula sekadar tukar2 email jek.bile mama dah single-mingle, terus chatting kt YM.hikhik
...kami pertama kali jumpa face-to-face, kat rumah mama.time raya.papa dtg beraya dgn kawan2. masa tu mama single-mingle & papa masih berpunya.
2. love at first sight?
...no..no..no…masa 1st time jumpa kan, papa ada gefren.takkan jatuh cinta kot.
bile papa dah single dan rasa kami serasi,maka kami rajin kuar 2geder2(either dgn geng papa or geng mama).gi jogging lah, kuar shopping atau tgk midnite movie.tapi, tak pernah keluar berdua2an tau!!!

3. who is he when the first time u met him
...Md Zahari bin Mazlan…seorang yg pendiam plus pemalu tahap dewa-dewi.tapi rajin gak mengusik mama dgn lawak bangang nya hingga buat mama ketawa senang hati
…seorang kawan yg memahami & kaya dgn nasihat
…seorang yg rajin, bleh belajar sambil keje[kagum aii tau!!!]
...juga seorang workaholic[part neh aii paling tak sokee.sbb lgsg tak hingat nak sms aiiii]…dan gila bola..
4. how long does it takes for him to ask you for a date?
keluar berdua2 an?? Setelah setahun hanya beremail, 5bln berYM, 2bln keluar beramai2…lama gile tuh!!!
Then, barulah kami keluar berdua.itu pun secara tak sengaja.memula plan nak keluar reramai, sekali last minit, geng papa(razi,Kenny & ali) cancel.maka, kami keluar berdua time valentine day tuh.hikhik
Tapi, time tu memasing dah single-mingle tau!!!dan sejak tuh, terus kuar berdua jek..hahaha!! [gelak gatal ^__^ ]
lepas kuar berdua selama 2bulan, terus ajak kawen.gila gelojoh.hahaha
5. first place dating?
...dekat jek, kt sunway pyramid (^__^)
6. how he proposed?
kalo sebagai gefren ,24-12-2005.masa besday papa.kami main sms, last sms dr papa “have a nice dream…gud nite…4 6477 8 ..masa ni papa cakap, dia dah start suka mama.tp, malu nak cakap.miahaha
Tp, masa tuh, kami lom keluar dating lagi, Cuma salu kuar jogging sesame.. ^__^
Time April Fool 2006, papa proposed mama tuk jadik wife dia.dalam kereta otw hantar mama balik umah..tak romantik langsung!!tapi, i loiikeee!!!ada sentimental value gituh!!

7. special date with him?
semua date kami sepesel ^__^
tp, yg paling sepesel, sehari seblom kami bertunang bersempena besday mama.kononnya nak jadik org pertama wish beday lah..
papa ajak keluar.rupanya, dia nak wat surprise tuk bufday mama yg ke-24 tuh.tp, kantoi seblom tibanya dekit doblas malam.hahaha
kelakar sgttt!!!tp, i laikkk!!!!hikhik
8. changes that he asked you to do?
...papa nak mama bertudung lepas mama sah jadik isteri papa ^__^
tapi, itu mmg "niat" mama.akan kekal bertudung setelah bergelar is3...
...dan nak mama lebih COOL, takmo cepat melenting.hahaha
9. what is about him that you love him so much?
...Papa adalah lelaki sederhana dr semua sudut. Tp, papa istimewa dimata mama walopon dia mungkin tak ensem mana dimata org lain.hikhik
...Papa seorang kekasih suami yg penyayang, tak pernah tinggi suara walopon tgh marah dgn mama.heee :D
Walopon mama pernah bercinta monyet dgn 2-3org seblom papa, tapi papa adalah pilihan yg paling tepat sbg raja dihati mama.. kami saling melengkapi antara satu sama lain.
...yg paling mama suka, Papa sgt rajin tolong mama buat kerja rumah.kadang tu, papa buat lebih dari mama.hikhik.malah sejak kawen, mama dah tak penah sapu&mop lantai sbb papa yg salu buat.muahahaha [gila kentang pemalas!!!]

10. what is about him that you wish he would change?
...jgn terlalu gila bola esp. time world cup. [nyampah tau bile kena tidur seniri] .hikhikhik ^__^
...jadik romantik sket cam dulu kala.boleh??
...terus-terang ttg perasaanmu terhadapku...lalalala[sambil nyanyi lagu Elyana..kau atau aku]

11. you lose your mind and crack your head when he?
...diamkan diri.mama tatau papa senarnya marah ke hape.boleh pecah pale maaa dok pikir apa yg papa tgh pikir smp diam 1000 bahasa!!!tak suke ai tau!!!ekekeke
12. you will smile through your eyes the whole day when he?
...hantar sms gila jiwang like masa baru kawen dulu.[macam lah dah kawen doploh tawon dulu] .ahaks ^__^
cthnya, time memaseng kt opis & tetiba papa sms: "yang, sy windu awaklah...windu nak manja2 ngan awak"
maka...mama akan senyum.bkn je nmpk kt mata tapi, senyum sumbing smp telinga&terus terbayang2 saat indah kami.lalala
13. compelete this sentences " my love towards my husband is as big as......."
......
tiada kata yg dapat diungkapkan.sbb cinta mama pada papa tiada tolok bandingnya.
kalo mama ckp as big as.. taj mahal..ada lagi, bangunan yg lebih besar dari istana mumtaz mahal tuh kan.so, mmg takde perumpamaan yg bleh digunapakai.
mama sayang papa sgt2, lebih dari segalanya!!!!moga rasa CINTA ni terus kekal hgga ke hujung nyawa kami.aminnn ^__^

yess!!!!
selesai sudah.
ada sesapa nak TAG mama????silakan...jgn malu2...hehehe

mama nak TAG sape plak eyh???
1. Eida mamadanish & baby yg bakal lahir
2. Lily mamazara
3. Adda mamasyafi
4. Sha mamatina
5. Kak Radiah mama ein
6. azzul mamanaufal
7. farah putramama
8. ena ibuumairah
9. kak nonie mama nurin&nayli
10. zura ummi najla
..dan semua kawan2 blogger yg lom buat TAG neh

selamat mengimbas kenangan CINTA antara korang laki-bini ye!!!

love: mamazahra

3 comments:

NONIE ABDUL AZIZ said...

haiyooooo...macamana boleh kena tag ni...tapi bagus jugak Norly sekurangnya idak le akak pening apa nak apdet kat blog...motif apdet blog sampai pening kan...nilah akibat kalau FB dah kena blocked!!!

Sha@Mama Tina said...

aduhai norly..tagmu ku terima dengan gembira. Tunggu mood datang sha gi sini amik yek..tq

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

@NONIE ABDUL AZIZ

silalah buat TAG ni ye!!!
at least, berhapdetlah belog akak tuh..
takde lah bersawang..ahaks ^__^

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!