Monday, 17 May 2010

mama accident :((


[gambar sekadar hiasan.cik Persona cedera sikit jek, tak teruk camni pun.Alhamdulillah]

...mama eksiden balik keje petang tadi.
ni semua gara-gara, memandu masa mata mengantuk.huhuhu
nasib baiklah tak teruk, kalau tak....
hanya Allah yg tahu.
mama rasa mama terlelap sesaat jek, tahu-tahu dah berdentum dengan bontot lori treler yg tgh tersadai kat tengah jalan akibat eksiden jugak.
ekceli, masa mama otw balik umah tadi, jalan mmg jem teruk.
slow jek.mama tatau pon ada eksiden kat lorong kiri tuh.
so, mama mmg follow slow jek.
ntah bile mama terlelap mama mmg tak perasan langsung.
mama sedar, bile kereta dah berdentum dgn lori tu.
masyaAllah, nasib lah mama sempat brek & tak laju.
ada lah kemek sikit pipi kiri cik Persona.huhuhu
sian cik Persona....
nasiblah takde pape yang siyes.
yang penting, mama tak alamai apa-apa kecederaan.
cuma bahagian ari-ari tuh sakit sikit.
abes laptop & beg keje berterabur kat seat belakang.
punyalah gabra pas eksiden tuh, mama langsung tak kuar kete.
reverse kete dan blah.tatau dah apa jadik kt cik Persona time tu.huhuhu
mama terus call papa dan bagitau kat papa.
papa suh benti tepi jalan & tgk keadaan cik Persona.
time tu mama dah nangis dah.huhuhu
so, mama benti gak kat tepi jalan & tengok.
sedihnya, cik Persona dah tak cun, dah berparut.hukhuk
takpe lah, yang penting tak kritikal keadaannya.
dan...mama bersyukur sgt, mama tak pape....

lepas ni, mama kena extra berhati2 dan jangan memandu ketika mengantuk.hukhuk


love: mamazahra ^__^

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

isk...nasib baik tak pape norly..mmg bahaya memandu mase mengantuk..kite pon dh ade pengalaman eksiden sbb tertidor..siap kereta menyimpang jalan then langgar tiang signboard lagi..each time teringat eksiden tu mesti kecut perut..dhla sensorang mase tuh..=(

ann @ hatiberbunga said...

Allahuakbar..!
nasib baik la u xde pape..
bawak keta leklok aa..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@lily azliyana @ mama zara

rasa fobia jek nak drive lagi.hukhuk
mmg panik sgt semalam, rasa cam nak pengsan time tu gak..hehe

nasib baik tak de pape yg siyes, pasneh kena extra berhati2...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@ann @ hatiberbunga

masyaAllah, siyes rasa cam masih tak percaya.
nasiblah tak siyes kemalangan tuh, tp buat norly rasa fobia gak la...
menggigil jek lutut pagi neh drive gi keje.hukhuk

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!