Friday, 9 April 2010

Percutian Bajet

Percutian bajet kami.
bukan jek bajet duit, tapi bajet masa sekali.
kami ke Port Dickson 2 hari 1 mlm.
dah lama mama tak jejak PD.
last mama pergi masa gi dgn kawan2 time abes final semester BACC dulu.
mama gi dgn ejan, sarah, ati, ude,shida&shazra..plus Eza.
kami dapat apartment free kat Corus.[sponsored by pakcik ejan].
masa tuh mama lom bertunang ngan papa lagi.
cuma pas balik PD tu lah, family papa dtg hantar cincin merisik.hikhik

okeh.ni adalah kali pertama Zahra jejak PD sejak mama lahirkan dia :)
Zahra mmg suka pantai.
paling suka bila dapat main pasir pantai.hehehe

tujuan sebenar ke PD tuk "bersama" dgn papa.

pemandangan pantai dari tingkat 5 bilik kami di Bayu Beach Resort.
rate tuk per nite RM170 nett including bekfes for 2pax

sampai jek kt PD, kami rest kat bilik.
mandi dan bersolat.
ni adalah percutian pertama mama hanya berdua dgn cik Zahra.
percutian TANPA papa.
petang tu, kami jalan2 tepi pantai..
cik Zahra yg masih belum "mesra" dgn pantai :P
dah menunjukkan minat...
cantik kan pemandangan pantai waktu nak senja??i laikk~
lihatlah dunia...cantiknya pantai.zahra sukeeee :))
i like...pasirnya yg halus putih..ni kalau men 'istana pasir', syokk wooo~

malam tu, kami berdua dinner di "mama chop papa grill",PD.
sangat happening suasana di situ walaupon hari biasa.
sebelah MCPG tu, ada Bangi Kopitiam & Sate Haji Samuri.
sederet kedai makan.banyak choice :)
cuma, parking susah & jauh sbb sekitar dpn kedai tu sedang ada construction.huhuhu

menu kami malam tu... cream brown chicken + cappucino blended.yummehhh!!!
sedap.atau sebenarnya mama dan zahra tengah kebulur???hehehe
masa kami makan tu, ada anak orang meja sebelah.gegel yg sebaya dgn zahra gak.
mungkin dia nak berkawan dgn zahra, so dia melepak kt meja kami.
masa mama suap zahra, dia pun nganga sekali.so, mama suap dua2 sekali.heeee :D
berkali2 mak bapak gegel tu panggil, dia tetap nak mkn dgn mama.hehehe

abes makan.burrpp!!! semuanya RM18 sahaja.
lepas makan kami ronda bazaar PD.
cari floater & gogle tuk zahra.kopak mama zahra.heee :D
sempat gak sambar beach toys [tuk men istana pasir tuh.tatau apa nama.hikhik] & selipar tuk zahra.

kopak mama.habis RM41
balik bazaar tuh, badan penat.so, melantak tidur dlm bilik jek la..
ni lah Bayu Beach Resort,PD..katil Queen+single bed
ruang rehat, fridge,cabinet

air-cond yg gila babi babun punya sejuk
almari zaman tok kaduk + dressing table
bilik air.buwuk but bersih :)
bath tub tuk zahra berendam.heee :D
mama tak rela nak guna.hehe
pemandangan pantai PD waktu pagi pas subuh :)

pagi tu, kami bekfes kt cafe hotel.
pas breakfast, terus berendam kat swimming pool.
zahra skip bekfes sbb teruja nak mandi.pool betul2 tepi cafe.
tuk enter swimming pool, dress code sgt strict.
no shirt, no seluar,no tudung.ONLY swim suit.
hotel bukanlah 5 * pon, tp poyo kalah hotel *.huh!
nak tak nak, mama kena pakai gak swim suit + swim cap jek.
tak kan nak biar zahra main air sensorang kan??
[pasneh, WAJIB dapatkn swim suit MUSLIMAH.secepat mungkin pliss!!!]
tak pasal2 papa jeling jek dari jauh.hahaha
part ni paling sedih, papa langsung TAKMO mandi dgn zahra.papa mandi dgn kawan2 jek.
buat TAK KENAL jek dgn kami.sian kt Zahra.terjerit2 panggil papa.huhuhu
ni lah PUNCA utama keMERAJUKan mama.haih~
lepas swimming pool, kami redah pantai lak.
Zahra tak nak mandi pulak..huhu
masa kat pantai ni pon, papa MANDI dengn KAWAN2...tak pandang kami pun.hukhuk
sbb Zahra taknak mandi, maka mama layan zahra main pasir tuk bina "sand castle".
apa yg zahra cuba buat tu??
tak nampak bayang istana pun.hikhik
ni la model yang cuba "menggelapkan" kulitnya.auuwww!
mama yg semakin slim montel & putih gelap :)

lepas puas mandi.
padahal amma dah tak larat melayan cik Zahra.
dok kaco floater bebudak yg ada kt pool tuh.
mama tarik dia naik bilik walopon zahra lom puas lagi.hehe

masuk jek bilik, mandi kat bath tub pulak.
pas puas, zahra dok cari jajan.pastu terus tertidur.
mama amik kesempatan tuk packing barang, sbb nk check out kul 12.30pm.
pas check out, terus drive ke Oceanic Mall.
ronda2 dan lunch.
kami lunch di Garden Cafe.
Zahra dah kebuluq.
dok jerit2 nak makan, nak makan.huu!
layan Zahra minum air dulu.
menu kami... claypot chicken rice + air durian belanda.yummeeehh!!
 pas makan.meronda.abes meronda kami balik ke Bayu Beach Resort, dan lepak kat taman tepi Yatch Club PD.
ada playground tepi pantai.
layan Zahra men buaian & slide semntara tunggu papa balik kul 5pm.
 mama melayan perasaan...
Zahra main smp puas :)

 abes buai, slide pulak, pastu buai semula..hehe

 cantik kan???
kul 5pm, balik Klang.
Percutian singkat Kami...Zahra dan Mama :)

love: mamazahra

1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!