Thursday, 25 March 2010

Tips menghilangkan perasaan bengang

Tips menghilangkan rasa bengang...
pertama...sila mengucap panjang ye!!!!ingat Allah...
kedua...banyakkan selawat keatas Nabi Muhammad S.A.W...
ketiga....gi ambik wuduk..kalau masih bengang gak..ambik wuduk lagi sekali.kiranya, wuduk yg td tu adalah agaknya anggota yang tak kena tu..kalau tak pun, lupa baca niat la tu..hikhikhik
keempat.....gi solat sunat lah..
kelima...banyakkan berdoa pada-Nya....mintak dihilangkan rasa bengang tu...mengadu pada Dia...
keenam....cerita pada "kawan" yang boleh diharap...
akhir sekali...maafkan je lah "orang" tu...

ececeh..pandai bagi nasihat kat orang.
acu, cuba, try, test kena kat batang hidung sendiri...
nangis tak berlagu...
berbakul-bakul maki-hamun....
berbillion-billion caci nista...dok kutuk orang tu..maaf cakap lah ye!!!hikhikhik

1stly, mama nak maaf...sebab tips kat atas tu bukanlah tips dari pakar motivasi, atau pun dari alim ulama'...
tapi, tips yang selalu mama praktikkan kalau mama tengah bengan dengan seseorang...
so, jangan ingat mama gi surau bukan time solat tu..mama gi tidur tau...
mama gi muhasabah diri....ngeh3...yok-yo-o je mama zahra ni..hikhik

apa motif mama buat entry mengarut macam ni???
sebab....
mama tengah bengang ni.
tatau pasal apa.
sesaja nak bengang, tak boleh ke?kahkahkah
cam begok bangang je kan, bengang tak tentu pasal.
ntah la..semenjak, 2 menjak, 3 menjak neh..rasa bengang sesangat.
mana yang selalu lepak ngan mama, tahu lah mama bengang dengan siapa.
terima kasih pada geng bas sekolah "gather2" ku, kerana sudi menadah telinga mendengar luahan hati, perasaan mama.huhuhu
terima kasih gak sebab geng bas sekolah  "gather2" ku sudi pekakkan telinga dengar segala maki-hamun mama.huhuhu
sayang kat engkorang la...
walaupun tak hilang rasa bengang tu...at least kurang sikit lah.heee :D


love: mamazahra

2 comments:

SheiLa said...

nie mesti disebabkan "org itu" kan mama? xpe2..mama banyakkan bersabar yer..InsyaAllah, moga2 ilang bengang mama tue hendaknye..Amin =)

norly saliana @ mamazahra said...

sheila sayang: "orang tu" adalah salah satunya lah....hehehe

paham2 sudaaa....

hope lepas ni dah x bengang..sbb dah cuba maafkan "dia" sbb mmg karakter dia begitu...maka, tak dapek lah kite nak menolong....hahaha

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!