Saturday, 20 March 2010

Mikael Rizqi 1st Birthday Bash

Semalam, kami telah dijemput oleh mama & ayah mikael rizqi tuk sama2 menyibukkan diri memeriahkan majlis hari jadi Mikael Rizqi yg pertama.
sangat happy dpt jemputan dari eita, ye lah kan mama ni bukanlah kawan sama sekolah ngan eita, mahupun sama tempat kerja tapi kami tetap boleh berkawan.hiks~
the best part is, ini kali pertama mama bercakap dgn eita bertemu muka sbb selama ni kami borak kt mukabuku atau kat belog je.
bile jumpa 1st time dulu, masa besday HY memasing malu2 kucing.cuma tukar2 senyum je.hehe

Majlis: Mikael Rizqi 1st Birthday Bash [happy besday ensem boy!!!]
Venue: KFC, Jln Taiping, Klang [jenuh pusing cari parking, tp mmg rezeki dpt lak.hehe]
Time: 2-4pm [sampai lewat sket sbb papa keje smp kul 1.30pm]
Theme: Superhero [kami jd superman on that day demi mikael.hikhik :) ]
ni lah, SUPERmama & SUPERayah mikael rizqi :)
tenkiu Eita & hubby sudi jemput kami :)

sampai2 je, kami terus dijemput makan.Zahra lena diulit intan time ni.sian papa, makan sambil riba Zahra.

habis je makan, Zahra da bangun.



Lepas acara cake cutting & nyanyi lagu besday tuk besday boy, ada games yg diatur KFC.
happening banget.
mama join game, sbb hadiah dpt kt anak.
so, demi Zahra mama main game tu.hehehe
senang je game tu, ala2 treasure hunt gitu!
1st, kena cari sepasang kasut size 9 [yey!!!kami menang game ni.tenkiu kat sorang lelaki tu sbb kasi pinjam dia punya kasut.hikhik]
2nd: parent yg punya anak sulung berumur 1tahun [dah sah2 kami kalah, Zahra dah 2thn 5bln dah.huhu]
3rd: cari duit 1sen [ni pun kompom x menang sbb mama dah simpan sume duit 1sen dlm tabung.huhuhu]


selain treasure hunt, mama & ayah mikael ada sediakan hadiah tuk superboy dan supergirl.
yeyy!!!!anak mama menang supergirl!!!

supergirl amik hadiah.heee :D [u're alwiz my supergirl,babe!!]


tenkiu auntie eita!!!
sebelum balik, amik gambar dulu!!!
OP on that day, Huda(mama's primary schoolmate) yg snap dis pic..

kami dah ready, tp tuan rumah lom ready!!
alamak, ayah mikael pulak lom ready.ahaks~

semua ready!!!oh no, Zahra pulak sepetkan mata.hikhik
Tenkiu, mama dan ayah mikael sebab jemput kami.kami sgt enjoy ur party!!!
harap sudi terima hadiah yg tak seberapa dari Zahra eyh..hehe
dan terima kasih tuk hadiah supergirl tu, Zahra love it so much..tenkiu auntie eita!!

inilah hadiah supergirl tu..bertambahlah koleksi barbie doll Zahra...

ini pulak goodie bag yg Zahra dpt.jam tgn, games & chicky toys...

psst: kek besday mikael tu sgt sedap :) choc cake.yummeehh!!
psst: dah 3 kali edit dis entry, baru dpt publish.cik selkom mogok ke hape??slow nak mam***

love: mamazahra

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

waahhh..cayalah..Zahra jadik supergirl!!!best plak tu hadiahnye dpt barbie doll..=D

norly saliana @ mamazahra said...

lily: mmg x sangka..norly beli baju murah je tuk Zahra.mmg xbajet nak menang hadiah tu pun.cuma nak memeriahkan majlis tu je.kang dtg x ikut tema, cam x hormat majlis tul x?

apapun, cam best pulak ada tema tuk bday party :)

Rita Razif said...

huhu.. tks for coming yek norly + husband + zahra.. tks gak for the present too..

eppy sgt sbb korg enjoy the party.. rezeki zahra.. lg pn yg menang dua2 pkai bj superman mcm mikael.. ngeee!

p/s : best nyer rs biler ader org wat entry khas utk kita.. tq2!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!