Sunday, 21 February 2010

Uniknya Singapura : Part 4

Di Pulau Sentosa ni, pada mama memang agak sukar nak cari tempat makan yang HALAL.
sebesar-besar PUlau Sentosa ni ada beberapa je kedai makan yg statusnya halal.
Antaranya:
  1. Chinatown Coffee Shop, Costa Sands Resort(Siloso Beach)
  2. Delifrance Cafe, The Merlion(Imbiah & Siloso Beach)
  3. Sarpino's Pizzeria, Butterfly Park&Insect Kingdom(Imbiah)
  4. The Coffee Bean & Tea Leaf (Beach & Imbiah)
  5. Koufu Food Court (Palawan Beach)

Ini bermakna kat Imbiah Station, ada 3 kedai je yg halal.

so, kami decide tuk makan kat Sarpino's Pizzeria.

jadi omputih jap kami anak-beranak.hahaha

hilang sekejap selera jawa kami.muahahah

[dah namanya pizzeria, yang ada pizza la je kan..hikhik]

ada pelbagai jenis pizza...boleh pilih
kami pilih BBQ pizza...$19

pizza ni cam homemade pizza je.
mama rasa pizza air tangan mama lagi sedap kot.hehehe
tapi, oleh kerana memasing dah kebulur, belasah je la labu!!!

tuk dessert, kami beli 2 scoops icecream, berry + choc chip $4

dah namanya ice cream kan, dah tentu lah sedap ditekak mama.heee :D
actually, icecream ni tuk Cik Zahra, tapi dia tak berkenan pulak.
sudahnya, dia menjerit nak icecream cornetto pulak..

Walls Cornetto $4

bersungguh ha cik zahra makan ice cream.
sekejap je ni, pastu, dia pass pada mama dia ni.tuk jadi tukang perabih.
udahnya, icecream kami jugak dia bedal.huhuhu

comot!!!


Selepas lunch, kami ke Sentosa Nature Discovery pulak.
tunggu ye!!!


love: mamazahra

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

dh entry ke-4 baru nk tegur..sukala bj cik zahra tu..baju die sume cantik2..pndai mama die belikan..=D

nway, good info psl tpt2 makan halal tu norly..nxt time klu ade rezki pergi lagi dh senang nak terjah..dl mase pergi sane mmg tk makan kat sentosa...stkat beli mineral water n jajan, itupon mahal giler2..!!

norly saliana @ mamazahra said...

baju korea tu ke?
alaa...baju murah je.cantek ke?

mmg siyes mahal.cekik darah.bg kite yg berpoket nipis ni, cam tak berbaloi-baloi pulak.ngeh3

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!