Friday, 19 February 2010

Uniknya Singapura : Part 3

Lepas turun dari Tiger Sky tower, gi ambil gambar yang tak berapa cun tapi bapak punya mahal,cekik darah.
then, berfotogediks sket kat area tower tu sekejap.

[sebenarnya, cuaca tengah panas terik.tapi dalam pic cam mendung pulak.nape eyh??]

[mama dan Zahra :) ]


[papa dan simanja mucuk.heee :D ]


then, kami terus masuk ke Butterfly Park & Insect Kingdom.
Admission Fee: $16/adult and $10/child

tak berapa syok Butterfly Park ni sebab tak banyak butterfly real.
yang ada cuma yang palsu, ada dalam frame.
rasa seperti tidak berbaloi-baloi.hehehe
apa pun...
"Selamat Datang ke Butterfly Park...


dan..Insect Kingdom"


Model Butterfly Park & Insect Kingdom Sentosa Singapore tak laku


yang ni baru model sebenar.hikhik


[model muncit.hikhik]

masa mama belum masuk kat Butterfly Park ni, mama bayangkan akan berterbanganlah rama-rama yang cantik dan pelbagai warna.
tapi, malangnya, adalah 5,6 ekor terbang tapi mama tak sempat nak snap pun.huhuhu
Zahra sangat suka tengok rama-rama.


tapi, sekali lagi malang...
dalam Butterfly Park tu lebih banyak binatang lain seperti burung, ular sawa dan iguana daripada butterfly tu sendiri.
ada kena-mengena ke?? atau sama spesis ke??tak kan...


burung ape ni eyh??


ular sawa yg sedang tidur lena..
nape lah di bubuh ular dalam Butterfly Park neh, buat Zahra takut je tau!!!

burung kakak tua yg comel :)
kalau nak bagi burung ni makan, kena bayar $3, kalau nak bergambar dengan burung ni.
staff tu akan dudukkan burung tu kat bahu, bayar $15
berbaloi ke?lu pikirlah sendiri!!!


dan iguana yang buat mama geli-geleman.haish!!
jom, duduk atas pisang :)

besar gadang replika pisang ni.kalo la ada pisang besar camneh, cemana la kan???tak dpt bayangkan.hikhik

meh nyanyi.. "Jambatan merah, sudah roboh, sudah roboh.."

[pose jap atas jambatan merah ni.baju pun ikut tema jambatan ni.hehehe]
jom, tengok ikan emas pulak!!! ikan emas ke ikan koi.ntahlah...yang mama tahu, ikan siakap 3 rasa je.muahahaha


apa kes papa ni??dok atas durian belanda, tapi gaya cam nak terbang.hikhik

Jom terjah butterfly park :)
ada macam-macam jenis dari pelbagai negara, tapi semua dalam frame je..hehe

[peta dimana terdapatnya rama-rama kat setiap negara]
kiut kan rama-rama neh??ada macam-macam kaler tau!

dan..pelbagai saiz..

okeh..
jom ikut kami gi tengok insect kingdom pulak ye!!!
Selamat Datang semua :) [ada gaya penyambut tetamu tak???ke pengawal keselamatan.kehkehkeh]


[sayalah king di insect kingdom.hahahaha]

Zahra cukup takut dengan kumbang ni...besar tau

yang lelain, ada dalam frame je :)

lepas keluar dari Butterfly Park & Insect Kingdom, kami terjah kedai makan sebab perut dah berkeroncong.huhuhu
kat mana???
tungguuuuu!!!!

love: mamazahra

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Zara mesti suka klu dpt masuk park ni..die suka tgk birds..tp sygla plak tk banyak buterfly idup kan..klu tak mesti lagi meriah n seronok..=D

zh-ena said...

burung paruh kuning tu mcm burung lenyalang dr sarawak tu

emmmm entah betul @ tdk

norly saliana @ mamazahra said...

lily: zara suke eyh tgk birds?zahra dari jauh mmg suka tgk, bile dtg dekat takut..ulaw sawa tu plg zahra takut.ngeh3

ena:buwung kenyalang eyh namanya?norly ni nama burung satu pun tak tahu.huhuhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!