Thursday, 4 February 2010

Tipah Tertipu

"Tipah tertipu, bang..."

"Bukan salah tipah, Ali tipu tipahh...huwaaa!!!!"

hikhik...poyo!!!

mama yang tertipu sebenarnya..huhu

tu lah, bila orang buat, sibuk jugak nak buat.

tak pikir panjang langsung, ikut je kata hati tu.

Padan muka!!!

nasib RM10 je yang terbang, bukan RM1000.hahaha

itu pun, nak kecoh ke kakak?? apadaa!!

mama bukan kena tipu nagn Ah Long ye, bukan jugak ceti haram.hehehe

cerita nya cenggini..

sila perhatikan betul-betul..gambar ni...
wall sticker ye, kawan-kawan, jangan tengok warna cat.
cat tu, dah 3 tahun tak ganti.hehehe
nampak lawo kan???sticker tu??
ye, cerita pasal wall deco neh.
punyalah gigih, tengok orang lain deco rumah ngan wall sticker, mama pun sibuk nak deco.
sekarang, tanggung sendirik!!
membazir duit je. nasib RM10 je, kalau RM1000, gigit jarilah jawabnya.hehehe
ok, kita zoom sikit!!!

wall sticker ni mama beli kat Pasar Stadium a.k.a Pasar Karat.
5sets wall sticker =RM10 sahaja.
so, 1set=RM2 sahaja.
kenapa mama cakap, mama tertipu???
sebab..
kat sticker tu, dia tunjuk sticker ni bleh tampal kat wall, sliding glass door, cermin muka, almari & kepala katil.
dah namanya, wall sticker, maka WAJIBlah boleh ditampal di dinding kan???
maka, mama dengan rasa terujanya menampallah wall sticker neh kat dinding hall.
tak sampai pun 1 jam, segalanya dah hampir tercabut.
dah terbukak-bukak sticker tu.
haduh!!hancur harapan.
rasa membazir je duit tu.huhuhu
nyesal tak dengar cakap papa.
degil sangat!!
inilah bahana nya..

p/s: kalo korang ada idea cane nk bagi sticker ni tak tercabut or korang nak bgtau mama mana nak dapatkan sticker yang bagus tapi murah, korang tinggallah komen eyh...mama nak sgt wall sticker yang murah&bagus.hehehe.ada ke masalahnya???




love: mamazahra

8 comments:

Fara_Adura said...

Hohohoho.. tipah tertipu ek..xper, jadikan pengajaran..:D

Apsal leh tanggal ek? Huu.. mesti geram kan.. kalo fara pon.. marah~
Seb ar 10 hengget, kalo 11 hengget.. berlarian fara ke stadium tuh mintak duit lik.. kekekeke

amm said...

ikea mek..rm60 klu xsilap aku...xpn dkt d curve tu, street walk dia melambak ada jual...tp tu dl la & la ni xsure...hihi...

NONIE ABDUL AZIZ said...

senang jer tu Norly..gi kedai hardware ada jual gam utk wall paper..kalau tak silap kak nonie rege dia dlm sepuluh ringgit..tapi gam mmg kuat...

lily azliyana @ mama zara said...

tak lekat ke norly..nmpak cam cun jek atas dinding tuh..hehe..kite lom pernah lagi berkecimpung beli wall stiker nih..mklumla umah sewa, tk semangat nk deko mendeko..hehehe

norly saliana @ mamazahra said...

fara: kalo la bulih mintak balik 10 hengget tu, best jugak.muahahaha
x pasal2 kang kena penampor je ngan makcik tu, pasal 10 hengget pun nak kecoh.kihkihkih

amm: mak aii, RM60???x sanggup aku nk perabih duit byk tu tuk wall sticker je.membaziaqq!!!

k.nonie: good idea!!!murah & menjimatkan.tp, kalo pakai gam, bile bukak cat tercabut x??kang x pasal2 terbang duit nak mengecat pulak.hehehe [dasar kedekut!!!]

lily: mmg la, kalo ikutkan xsonot gak, sbb umah mak bkn umah seniri.tp, nk tggu ada umah seniri, cam lmbt lg je.dah x sabaw nk mendeko.heee :D

NONIE ABDUL AZIZ said...

tak pasti la norly..rasanya tak tapi rasanya kena make sure bila nak buka balik tampalan tu wipe dulu bunga ngan kain basah...

Papa @ Mama Zara Sofea said...

salam,

hi wak... saya adalah peminat wall sticker tpi x la fanatik. Masa mula2 sticker ni tgh glemer lam tenet, saya da beli 2 design. 1 design rm40 pre-order from korea.Da lupa kedai online mana. tpi buy 1 free 1..Saya beli design bunga sakura (cam lam gmbr awak) & design bunga dlm sangkar. punyalah meroyan nk tepek kt dinding. So far cubaan pertama saya tepek sume lekat. Tapi lekat dengan kuat sehingga x boleh ditanggalkan. Kalo tanggal mmg kena cat balik la dinding tu... seb bek kuarters ni leh cat semula. Itulah beza sticker rm2/5 (made in china)berbanding rm40++ (made in korea)..pendapat saya la. Rasanya xde beza pun..

Baru2 ni saya beli jenis yg murah design sunflower in da pot & pokok yg berdaun bulat2 kaler warna warni.. pun ok gak...lekat.. tpi x sekuat yg mahal tu..

yg mahal tu saya lekat belakang tv plasma... so far, sape yg dtg umh semua tertipu dgn pokok tu.. sbb saya lekat 2 pokok antara tv & di bawah tu rak meja. Kira ramai gak la yg berkenan lepas tgk sticker tu... :D... yg bunga lam sangkar tu saya letak kt corner tangga... nampak sangkar tu tergantung.. begiu juga dgn sunflower tu...

pokok berdaun bulat2 warna-warni tu saya letak kat kepala katil bilik utama. pun cantik.. tpi hubby saya kata cam kindergarden jer... hahaha....

lagi satu tips kalo nk lekat tu, makesure dinding tu takde habuk @ sawang, bersih... tpi kalo tak lekat gak tu gam dia x kuat kut...

p/s:sekadar kongsi pengalaman...

norly saliana @ mamazahra said...

k.nonie: ye ke??nnt sy try cari gam tu.sayang sbb ada byk lg sticker lom tampal.heee :D

mama zara sofea: thanks 4 da info, dear :)
sgt membantu. barang mahal, pasti lebih baik kan. tp, kalau berbaloi2, tak mengapa...nnt nk try cr sticker yg dari korea tu.
nak tanya, ada tepek x kt blog?bleh jeling-jeling sikit.heee :D

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!