Tuesday, 19 January 2010

Your Best Vacation Moment Contest

Contest lagi!!!

Kali ni,mama nak join contest anjuran lily aka mamazara

actually, mama segan nak join contest ni walaupun hati meronta-ronta nak join.

sebabnya, kami takde pun percutian yang hebat.

semanya dalam negara saje.hehe

setelah menggodek semua folder gambar..

akhirnya



"



"



"



mama decided tuk join gak contest ni dan mempertaruhkan gambar percutian kami di Bukit Bendera,Pulau Pinang.

apa ISTIMEWAnya percutian ini?



sebab kami pergi mase mama outstation di Penang.

sangat terharu sebab papa sanggup datang Penang naik bas dengan Zahra tuk bersama mama.

so, kami decided tuk berjalan-jalan ke Bukit Bendera walaupun waktu tu Bulan Ramadhan.iaitu 30hb Ogos 2009.

ini adalah kali pertama kami jejakkan kaki ke Bukit Bendera.

dan pertama kali naik gondola di situ.

sangat seronok walaupon sedang berpuasa.




[waktu baru sampai di kaki Bukit Bendera]



selain dapat naik gondola, kami juga sempat bergambar kenangan dengan ular sawa albino.
waktu tu, Zahra tengah tidur.
tapi, olehkerana mama dan papa dah excited nak bergambar...
maka...


jadilah gambar ni...


[3 of us bersama ular sawa albino]
ini adalah kali pertama papa pegang ular sawa...
dan...
walaupun bulan puasa, kami tetap maintain romantik..hahaha


okeh, rasanya... segala syarat-syarat dah mama penuhi..

meh check jap..

1.Letak banner contest pada entry masing2. Jangan lupe link balik banner tersebut pada entry contest ni ye..Penyertaan akan disqualified jika tiada link semula. ~ Done.

2.Hanya satu destinasi percutian yang dibenarkan untuk setiap peserta. Maksudnya.. kalau anda seorang yang kaki jalan, pilihla salah satu tempat sahaja untuk masuk contest ini ok.. ~ Done.
3. Maksimum 3 keping gambar dibenarkan untuk contest ini. Jadi, pandai2 la pilih gambar yang paling menarik untuk disertakan di dalam entry masing2..=D ~ Done.
4. Ceritakan juga serba sedikit tentang percutian anda itu dan nyatakan mengapa percutian tersebut menjadi antara best moment dalam hidup anda ~ Done.
5. Tempat dan tarikh percutian adalah tidak terhad. maksudnya, tidak kire bila masa percutian itu diadakan, samada jauh atau dekat, dan walau bersama siapa jua anda bercuti tetap mama terima..=)) ~ Done.
6. Digalakkan untuk menjadi follower mama ~Done.
7. Digalakkan untuk menyenaraikan blog ini dalam bloglist anda ~Done.
8. Untuk setiap penyertaan, sila tinggalkan komen anda di entry ini..mama Zara akan segera menerjah dan meninggalkan jejak di entry contest masing2.. ~Done.
9. Tarikh tutup penyertaan: 25 Januari 2010 ~ Done.








love: mamazahra <3

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Norly..thanx sudi jugak join contest ni yek..hihi

apepon, tak kisah bercuti kat mane2, jauh atau dekat.. asalkan bercuti ngan org tersayang, semestinye jadik best moment dlm hidup kite kan..=D

norly saliana @ mamazahra said...

lily: betul tu, tapi malu arr...hikhik.xpe, kte cuma nak memeriahkan suasana, tp kalo dpt menang hadiah BALI lg best.xyah susah2 norly nak ke Bali..hehehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!