Saturday, 2 January 2010

Kisah Tahun Baru 2010

Salam.
apa aktiviti korang cuti new year?
mama,papa ngan zahra kat umah jek.
the whole day, kami dok berumah-tangga kat kebun tinggalan arwah bapak mama.
kami plan nak bersihkan tanah kebun ni dan buat something yang berfaedah tuk tahun 2010 neh.
ini lah azam kami.hikhik
dari tanah ni terbiar jek, baik kami kerjakan.tul tak?
so, 01-01-2010 kami mulakan azam kami ni.
permulaan yang baik.
tuk bermula, kami panggil orang tuk bersihkan tanah ni gunakan pembajak.
so, seharian lah kami berkampung kat tanah kebun ni tuk pastikan 'orang' tu wat keje dia.
start kul 8pg sampai lah 5ptg.
orang tu stop tuk solat jumaat jek.

operasi bermula...

bajak tu sedang menumbangkan semua pokok yang ada.
sementara tunggu orang tu buat keje dia.
kami berkelah kat depan laman umah Andak mama.
makan-makan sambil sembang-sembang.
i like :)
mama memang suka part neh.hikhik
tuk itu, mama dah order bluberry cheese cake dari mama elin.
ni second time mama order.
1st time, time krismas aituh.
memang sedap cheesecake mama elin neh.
puas hati :)
inilah ghupanya..blueberry cheesecake mama elin


dari side tepi lak..


semua anak-anak sedara mama suka kek neh.

kakak-kakak mama pun suka.
mama dah pun rekomenkan cheesecake mama elin neh pada opismet mama.
pasneh, makin maju lah mama elin.

so, pada kengkawan blogger yang suka makan cheesecake cam mama neh,
dan "sangat rajin" nak buat.hikhik
memang mama recommend tuk order Blueberry cheesecake neh dari mama elin.
sedap hingga menjilat jari tau!!!

okeh, berbalik kepada aktiviti kami.
before solat jumaat tuh, kami gerak ke Jalan Kebun, umah Abang Tam mama.
papa nak pinjam denso tuk potong kayu pokok yang bajak tu dah tumbangkan..



lepas solat jumaat, papa mulakan tugas potong kayu.
mama???
apa lagi, layan cik Zahra lah.
tidurkan dia sampai mama tertidur sekali.ahaks :)


pas maghrib pulak, kami gi kenduri tahlil jiran belakang rumah.





love: mamazahra <3

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Sokong usaha korang utk mengerjakan tanah kebun tu. sayang tanah tu kalau tk diusahakan ye tak..nway, ape projek yg dirancangkan tuh..hopefully sume berjalan lancar k..=D

~mamazahra~ said...

lily: insyaAllah, projek tu akan bermula tahun ni jugak.projek apa???tungguuuu!!!hikhik
tenkiu 4 da wish, dear :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!