Tuesday, 5 January 2010

Kisah Kau Dan Aku

Ekceli, kisah mama nak story neh takde kena-mengena ngan tajuk tuh.
mama bubuh tajuk tu sebab semalam mase on the way balik lunch ngan kak CT, kami dengar lagu tuh versi Alleycats.
punya lah kami dok berteka-teki apa tajuk lagu tuh.hahaha
sowi lah, mama neh jarang dengar stesen retro tuh sbb salu mama pasang lebih hangat daripada biasa.hehehe
mama kan berjiwa muda remaja.hahaha
sila jangan muntah ye!!!
ok, yang sebenarnya...
mama nak cerita kisah Sabtu dan Ahad kami sekeluarga.
bukan havoc mana pun.
saje nak kongsi.
Sabtu 02/01/2010
papa zahra keje.
masa papa gi keje pun, mama ngan zahra masih terbongkang.
around kul 9 baru mama bangun.
mandi dan wat keje rumah sikit.
mama plan nak gi Jusco, shopping sikit.
yelah YES kan dah hampir ke penamat.hehe
rugi weyh, tak menghabiskan sisa-sisa terakhir YES.
padahal, hati melonjak-lonjak nak shopping sebab duit bonus masih berkepuk dalam wallet.hahaha
bukan nak riak eyh, cuma nak bagitau kowang yang penyakit mama neh akan datang time mama nye poket tebal tau..
mama akan menggeletar cam orang parkinson kalo poket penuh...
sebab kaki dan tangan mama neh menggigil kalo tak dapat shopping.hahaha
tapi....
akhirnya, niat mama terbatal bila Anjang mama sebelum amma melangkah keluar.hukhuk
paham-paham jek la..
kalo dah kakak datang dari jauh, [bukanlah jauh mana pun, sijangkang jek.hikhik]
takkan nak kuar gak kan???
mestilah nak layan borak, layan gosip, layan gelak..
sudahnya, lunch pun mak yang masak.hehehe
kami, 4 beradik, borak-gelak-makan-borak-gelak-makan.hahaha
pas makan dan solat zohor, Andak ajak gi Pekan Meru.
tujuan utama, kakak-kakak mama nak gi cari kain kat Pasaraya Ekonomi.
mama cuma jadik driver jek.
sudahnya, pas membeli pape yang patut, Andak ajak pulak makan kat McD.
tuk memenuhi hajat Andak, mama singgah gak la.
hanya Zahra sorang jek budak tecik yang ikut, yang lain mak orang.
mama, Andak, Anjang, Endek,Anak dara Anjang,Nina...
syoklah zahra main..dia sorang konker playground tuh..
hepi sungguh budak neh...



pas maghrib pulak, Family kecik kami + family ibuzahra + mak mama gi makan kat Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram.
dari siang mama call nak reserve tempat, tapi tak dapat call.
sudahnya main redah jek.
masyaAllah, penuh sesak orang.
tempat parking penuh.
berpusing-pusing carik parking.
nasib baik, jumpa.
masa sampai, nasib mama suh papa gi reserve meja dulu, kalo tak mmg tak dapek la nak nolong.hehe
pastu, nak pilih seafood pun Q panjang gila.
nasib ibuzahra sanggup Q.
mama,mak dan papa dok kat meja jek.





dekat 1.5jam gak la menunggu makanan sampai.
Zahra dah tak terkawal.
berlari kesana kemari.
papa ngan Angah Irfan yang kejar.
mama dah surrender.
tak larat nak berlari-larian kat tempat sesak camtuh.
sempat gak la solat isyak kat surau sementara menunggu hidangan.

masa Q nak pilih ikan,ketam & udang, jumpa budak comel neh..
encem bangat :)
ntah anak sapa, mase bapak dia dokong dia time Q tu, ibuzahra offer nak dokong.
budak comel ni ikut jek.
nasib kitorg tak bawak lari.hehe

time makanan sampai jek, kami terus terkam.
gila weh, lapar gile.
time tuh dah dekat kul 10.30pm, sapa yang tak lapaw..

gambar makanan pun tak sempat nak snap.
sampai jek menu, terus ngap.
kami order menu yang sama time last time gi dulu.
ketam dan udang pedas,ikan jenahak bakar,udang goreng tepung,kailan ikan masin & tambah iakna kerapu sweet sour.
tapi, iakn kerapu tuh kurang memuaskan tekak selera mama.
makan ikan kerapu sampai tercekik tulang ikan.hukhuk
sadis sungguh.ke gelojoh sebenarnya???ngeh3
Balik umah, seperti biasa on da way tuh, mama dah terlena.
sampai umah, terus sambung tidur.
tudung pun tak bukak tau.
sedar-sedar kul 3 pagi, barulah nak basuh muka, tukar baju.hahaha
buruk perangai kan???
Ahad,03/01/2010
hari terakhir YES.
bangun agak lewat,as usual.hehehe
pas mandi, terus kuar gi beli roti canai dan gi sarapan umah mertua.
tapi, PIL takde,kuar gi pasar borong.
sudahnya,kami breakfast ber3 jek.hehe
pastu, terus balik umah sebab Zahra dah terberak buang air.hukhuk
dahlah, tak bawak bekal diaper.
padan muka, sapa suh papa tak bagitau nak gi umah PIL.
papa cakap nak kuar gi sarapan jek.huhuhu
lepas mandikan Zahra, kul 11 mama dan Zahra kuar gi JJ,Bukit Tinggi.
papa pulak nak rest jek kat umah.
tak feel sangat shopping ber2 ngan cik Zahra.
sebab dia asek merengek.
sekejap nak susu, sekejap nak belon, sekejap nak eskem.
tensen jek.
mematahkan semangat mama nak bershopping tul lah.
mama sempat rembat 5helai baju&3 helai jeans tuk zahra,2helai t-shirt MNG tuk mama & 2 helai ROXY shirt tuk mama jugak.
apa mama beli tuk papa??
takde pape!!
sape suh takmo ikut kan...padan muka!!!
mama tak sempat pun nak beli kasut&beg.
sedih sangat!!!
next time lah, ntah bile ada sales lagi.huhu
on the way balik umah...
budak tecik neh dah comot makan eskem McD.hehe


mama pulak, senyum girang dapat soping baju ngan jayanya!!!hikhik





p/s:kalo kowang dapat tau ada GUESS warehouse sales,SILA BERITAHU mama eyh!!!
mama nak beli beg neh...






love: mamazahra <3

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

huu..kire tererla tu norly menyopping berdua ngan Zahra..byk jugak yg smpat dirembat..klu kite, setakat beli sehelai dua, bwk die gi makan n main, tros balik..hehehe..

p/s: yela..kite pergi jjbt ni selang sehari plak. klu tk boleh terserempak kan..nway, swim suit tu kite beli kat sun paradise..satu tingkat ngan wayang tuh..mase tu kan YES sbb tu sibuk mencari jugak..=p

NONIE ABDUL AZIZ said...

sanggup pi shopping nagn zahra...kalau kak nonie angjkat tamgan mengalah awal2 tak sanggup nak berperang ngan budak2 waktu soping...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!