Friday, 11 December 2009

Teater Natrah

ni cerita malam jumaat ye kawan-kawan.
dari hari isnin, mama gigih nak beli tiket Teater Natrah.
Tapi, x kesampaian sebab lum berjaya pujuk papa tuk nonton Natrah.
Papa nye alasan, takmo tinggak zahra pd ibu.
sian kat dia.
bukan mama tak sian dia, tapi dari Sabtu 5/12/09 tuh mama dah excited nak nonton Natrah.
kat paper dia gtau, show sampai 9/12/09.
tapi, bz sangat.
tak sempat nak nonton.
bile alia gtau show dilanjutkan.
teruja nak nonton.
tapi, papa cam tak sampai hati nak tinggal si tecik tuh.
Alhamdulillah, dapat gak pujuk papa.
papa janji nak temankan mama.
so, mama try ajak BFF tuk ikut sama.
dan sekali lagi Alhamdulillah,Ejan pun setuju nak ikut.
dan offer nak belikan tiket dulu kt Ticket2u.biz


khamis kan keje, mama pulak ada FRS presentation.
kul 5 lbh baru abes.
so, cambiasa lah.menggelupurlah mama,kan.
mama kan gelabah sikit.
bukan sikit sebenarnya, memang gelabah gila.hehe
sampai umah, terus mandi dan bersiap.
tunggu papa ngan Ejan sampai.
kul 6.10 papa baru sampai, ada meeting gak.
dekat kul 7 baru Ejan sampai.
so, solat maghrib dulu baru gerak ke Istana Budaya.
kul 7.30 baru kuar umah.
hantar zahra kat umah ibu.
anak dara mama pun sgt bagus, langsung tak nangis masa mama dan papa pergi.
dia buat muka sedih jek sambil lambai depan pintu rumah ibu.
Traffic slow gak la kat NKVE, susur keluar ke Subang tuh.
gelabah lah mama, takut tak sempat sampai kt IB kul 8.30mlm.
sampai kat kul 8.20.
berlari mama & Ejan gi kaunter collect tiket.
papa pulak cari parking.
memang parking full kt IB.
so, papa dapat parking kat luar IB.
tak pe lah, janji dapat parking.hehe
urusan amik tiket pun slow, sebab ramai org yg beli online kan, so Q panjang gak la.


excited sungguh nak nonton Natrah.
ni kali pertama tau mama jejak kaki kt IB.
so, maknanya NATRAH neh teater pertama yang mama,papa & Ejan nonton.hehe

nak masuk Panggung Sari tu pon Q jugak.
tapi sebab teruja nak nonton, layankan jek la Q tuh.hehe
sepanjang teater tuh, no camera berflash allowed.
so, pendam jek la niat nak amik gambar dalam tu ye.hehe
Alhamdulillah, sangat berpuas hati ngan teater Natrah tuh.
memang superb.
orang kata, berbaloi-baloi lah gi tengok.
sangat suka lakonan Maya, Remy Ishak&Umie Aida.
memang menyentuh hati lah.
mama siap menangis masa scene Natrah terpaksa berpisah ngan Mak Aminah.
sedih sangat-sangat.
Cerita penuh teladan.
tapi, kalo mama amik seat Rm50-RM150, mesti lagi berbaloi.
seat mam tuh kt atas, so tak berapa nampak bile scene kt tepi stage tuh.huhu

[pic masa penutup teater.Datuk Utama Rais Yatim sampaikan bunga pada semua pelakon utama]






[mama dan papa..sakan berpeluk noh...hikhik.menggunakan sepenuhnya masa berdua-duaan]




[my BFF, Ejan.Tenkiu dear, melayan kebengongan kawanmu ini :P]
segala ceruk poster, kami amik gambar.tapi, ada pic yang gelap sebab cahaya lampu suram.almaklumlah, kami pakai camera henpon jek.











keluar dari Panggung Sari tuh, mama nampak ramai gak artis yang nonton Natrah gak.
Kavitha Sidhu, Shuhaimi Baba, Farid Kamil, Akma AF, budak2 AF yg mama tatau nama.
Fafau pun ada tau.
Papa dan Ejan sempat amik gambar ngan Fafau.
mama neh segan sikit nak bergambar ngan artis.hehe.
walopon dalam hati mau sebenarnya.wakakaka

[papa,fafau & Ejan]

p/s: rasa cam nak nonton sekali lagi.tapi, cam x sempat jek.show sampai 13hb jek.huhu

love: mamazahra =)

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

ingatkan norly mmg minat tgk teater sbb tu beria nk tgk natrah..hehehe..kite pnh sekali jejak IB mase tu tgk teater kemerdekaan. pastu ms PGL mmg nak sgt tgk tp takde geng lagi2 time tuh duduk jb. papa Zara mcm tk minatla tgk teater nih..

p/s: ms jejak IB tu sakan bergmbar ngan pelakon2 die. time tu gi ngan member2 so mcm tak malu sket..ekekkeke..

amm said...

best ek??akak aku pn nk balun 4tiket & siap offer aku lg tp den bz la..hihi..

NONIE AZIZ said...

waaaaa..jeles...teringin nak gi tapi anak2 tak de sapa nak tolong jaga hikhikhik

~mamazahra~ said...

lily: noly 1st time tgk teater,xde geng yg minat teater.tp, nasib baik dpt gak tgk.hehe.pasneh, kena jadikan kemestian sbb lg best tgk teater dr filem.ngeh3

amm: ko mmg sentiasa bz...hihi

k.nonie: anak2 akak kn da besar, leh jek bawak..hehe...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!