Tuesday, 29 December 2009

Happy 3rd Anniversary to us

oleh kerana 24-12-2009 neh kami ada sambutan berganda.
Papa's 29th birthday dan 3rd anniversary kami.
maka, kami sambut start dari 23-12-2009, iaitu sehari sebelum dan hari-hari selepas tu.
poyo jek kan???wakaka
bukan grand sangat pun.
pada mama, sambutan tu dah cukup istimewa andainya kami ber3 ada bersama.
complete dah.
tak payah nak sambut sampai gi obersi or gi tempat mewah.
bersederhana sudah..
okeh, malam 23-12-2009 kami mulakan dengan nonton movie.
"The Princess and The Frog".
sangat best citer tuh. puas hati sangat-sangat.
so, kowang harus wajib nonton tau!!






buah hati kami...Nur Dhia Zahra, dia lah pengikat kasih kami...




kami kuar awal even movie start kul 11pm.
kul 9pm dah janji ngan ngan nurul nak amik cuppies kt Sec.7 s.alam.
lepas tu, terus gerak gi JJ, Bkt Raja.
dinner kat McD jek.
pastu, ronda carik pezen tuk anniversary kami.
kami memang amalkan begitu.
hadiah pilih sendiri. sebabnya, lagi puas hati kan.
win-win.
yang bagi suka, yang terima lagilah suka,kan.


apa hadiahnya???? tunggu...



tunggu time nak masuk panggung.
Zahra dah tertidur.


tapi, bile cerita start jek, Zahra dah jaga.
khusyuk tengok movie.
tepat jam 12, kami wish gitu-gitu jek.
takkan nak cam selalu kan. siap peluk-peluk bagai.
behave la sikit kan..
kang orang seat belakang cakap apa pulak.hikhik




kul 12.30am, citer abes.
memaseng dah letih.
Zahra dah tidur.

bukti mama dah letih.hehe :P
oleh kerana memaseng dah letih.
takde acara potong kek tengah-tengah malam ye.
kami postpone ke belah pagi.




ekceli, mama tak plan pun nak cuti.
papa kasi surprise pulak pagi tu, bagitau yang papa dah amik cuti dan dah plan something tuk kami.
padahal, siang tu papa cakap acara sambutan terpaksa dipostpone hingga hujung minggu.
saje lah tu kasi saspen.nyampah aii tau..[padahal, hati berbunga riang]
terus, laju-laju sms bos cakap mama EL.wakaka



HAPPY 3rd ANNIVERSARY to NORLy & ZAHARI...24-Dec-2009

acara cake cutting...
cuppies yang ditempah khas dari kak syu, teluk pulai.
sangat sedap okeh kapkek yg kak syu buat neh.
pasneh leh rekomen kat orang lain pulak.




Happy 3rd Anniversary to us.


...semoga ikatan kasih sayang ini akan berkekalan hingga ke hujung nyawa kami...
dan semoga cinta anatar kami tidak melebihi cinta kami pada-Nya...
dan semoga rasa cinta, kasih dan sayang ini terus mekar mewangi...




chewah!!jiwang 18 karat la pulak..
sila jangan menyampah ye..
doa dari kalian amatlah kami harapkan...



apa hadiah dari papa tuk mama???
selain ..........tettt!!! wakaka


inilah dia....
"
"
"
"
"
sehelai jeans Levi's453




walopon dah torai banyak kali, jeans neh terlonggar sikit la pulak.huhuhu
adakah ini menunjukkan mama semakin mengecut???
takde maknanya..
toksah perasan!!!



dan apa pulak hadiah dari mama tuk papa???
oleh kerana mama lom dapat "durian runtuh" ujung tahun dari kompeni,
maka hanya ini saje lah yang mampu diberikan buat suami tercinta....
selain kasih-sayang & cinta...




apa isi dalam nya???


rahsia...wakaka





ini jek...murah.
poket tengah kering kan..
yang penting isterimu ini sangat ikhlas nak bagi hubby dia nampak encem.hahaha
kul 12pm, kami gerak gi KLCC.
papa suh amma ajak ibu zahra, irfan & iqbal sekali.
punya lah crowded klcc, sampai parking pun takde.
puas tawaf 2,3 kali.
sudahnya parking kat luar jek.huhu
ok ar tuh, dari tak dapat langsung.
maka, menapak lah kami beramai-ramai..

papa & zahra
dan..
yang diarai...
mama dan papa...


dan...
ibu, Irfan & Iqbal...



ekceli, papa plan nak bawak kami semua ke Petrosains.
oleh kerana kami sampai pun dah lewat.
siap boleh solat & lunch dulu..
maka, tiket pun dah SOLD OUT.
dan..hancurlah harapan semua nak masuk Petrosains.hukhuk



kami lunch di Signature Food Court.
crowded sungguh.
tak larat...

oleh kerana, tak dapat masuk Petrosains.
maka, kami hanya window shopping jek la.
okeh ar tuh...




kul 3.30pm, papa ajak gi taman klcc.
nasib mama tergerak hati nak bawakkan swimming suit tuk bebudak tuh.
dapatlah mereka bersuka-ria main air dan menghilangkan rasa sedih sebab tak dapat masuk Petrosains.
lenkali jek la eyh...

mandi time :)




lihatlah, betapa eksitednya budak tecik tuh mandi....




ceria sungguh...








kul 4.30 kami dah gerak balik.
singgah jap kat Giant Sec.13, gi amik kek tuk dibawa ke percutian keluarga kami...
ke mana???
tunggu lah entry seterusnya....

oleh kerana dah kepenatan,
mama drive balik klang.
papa ngan zahra & semua penumpang seat belakang dah tidur.huhu
malam, keluar gi K4 dan makan malam yang menyedihkan.huhu
semua kedai tom yam sepanjang highway shapadu tu full house.
so, papa ajak singgah kat Ahmad Tom Yam.
punyalah eksited order apple juice & kue teow ladna.
sekali, bleh minah waitress tuh cakap, apple dah habis...
so, amma tukar tembikai..
sekali dia datang semula, mama bajet dia nak cakap tembikai habis..
sekali, "kak, kue teow dah habis"
aduh, potong stim sungguh.
hilang selera nak makan.
sudahnya, amma minum jek.
papa ngan zahra jek makan.huhu



muka riang sebab kenyang perot, suka hati..


p/s: apa aktiviti kami sepanjang cuti krismas??tungguuu!!!





love: mamazahra =)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

2 set cuppies + 1 kek..puasla makan kek sempena anniversary yek..hehe..

nway, sooo jeles tgk couple yg boleh celebrate anniversary sama2. for few yrs ni agaknye tetap kena celebrate sorang2 sebab tarikh anniversary n bday jatuh kat weekdays..masing2 kena kerja..huhu

~mamazahra~ said...

lily: bkn cara camne kite celebrate anniversary tuh bukti kasih-syg kite..yg penting, camne kite hargai pasangan kite...wish anniversary dari jauh, lagi sweet rasanya..lg feel...hehe :P

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!