Sunday, 13 December 2009

Bulan Cinta - Episod 4 : Hari Pernikahan

hai kowang :)
mama masih lagi mood cinta.hikhik
poyo jek kan???
sila jangan menyampah eyh...hehe

jiwang 18karat tau n3 kali neh.
mama nak imbau semula cerita hari pernikahan kami.
rasanya, takde satu pon antara kowang sume dapat tengok gambar nikah kami.
ni 1st time nak show off secara exclusive pada sume tau.
beruntung kowang.

mana yang penah tgk pon sbb tengok album nikah mama tu.
yang dikala neh, dah kena air.hukhukhuk
time ujan lebat aituh, album gambar dalam drawer abes kena tempias.
yang musnah album Nikah & 1st honeymoon kami di Berjaya Tioman.
tapi, mama dapat gak selamatkan beberapa keping tuk kenangan.
Alhamdulillah.
yang paling menyedihkan, softcopy pun takde tau :(

so, nak kongsi ngan kowang sume lah mana yang ade neh.
Majlis Pernikahan kami berlangsung pada Hari Ahad, jam 10.20 pagi,24-Dec-2006.
Kami dinikahkan sendiri oleh Along mama,Kamsani Isnin dan disaksikan oleh Pendaftar Nikah, Selangor.
Kami dinikahkan di Masjid Ahmadiah, Rantau Panjang Klang.
Kami nikah lebih awal dari tarikh yang sepatutnya.
bukan awal sikit tau, awal setahun.
kami nikah selepas 6bln bertunang.
Ada sebab kami nikah lebih awal tau.
bukan sebab kami kena tangkap basah atau benda buruk dah jadi.
kami nikah awal sebab, kami mengalah tuk adik lelaki papa.
waktu kami bertunang, 2 org adik papa pun dah bertunang.
adik lelaki papa plan nak nikah 07-07-2007.
so, kalo ikut plan asal kami nak nikah Dec2007.
so, maknanya tahun yang sama ngan adik papa.
maka, menurut orang tua-tua, tak elok dalam tahun yg sama,especially tahun islam 2 pasangan adik-beradik kawen.
so, ada 2 option sahaja.
samada kami tangguh kan sehingga June'2008 or kami kena cepatkan ke Dec'2006.
sebab adik papa tak mahu ganjak tarikh nikah dia.dia nak gak 07-07-07.
oleh kerana papa takmo June'08,maka kami pilih tuk percepatkan ke Dec'06.
dan kedua pihak setuju, Alhamdulillah.
bukan sebab kami tak sabar nak kawen eyh..hehe
walopon banyak gak mulut yg bercakap camtuh on that day.
tak kisahlah, yang penting semua dah selamat.
semua dah tertulis kan.
betul tak??
tapi kan, selepas kami nikah, kedua-dua adik papa putus tunang.
so, memang takde lah Majlis 07-07-07 tuh.wakakaka
tapi, kami dah selamat nikah pun.
sebab semuanya dah tertulis kan???
okeh, jom layan gambar...
selepas disolek oleh Zuhana dari Triana Colections
..dgn cincin tuk papa,hadiah tuk Birthday papa yg ke-26

sirih junjung gubahan SIL mama...

..dengan sekali lafaz,Md Zahari dan Norly Saliana selamat diijabkabulkan.

7 hantaran dari pihak papa..
Maskawin RM80.00,duit Hantaran RM8,082.00, gelang tangan,kasut&handbag,towel,sepasang shirt&seluar,coklat,buah&manisan.

9 hantaran dari mama tuk papa..
cincin,kasut,belt&wallet,towel, sepasang kemeja&jeans,sirih junjung,kek,kuih-muih,pulut kuning&wajik

kami sah menjadi isteri..dan halal
cerita Majlis Persandingan, Majlis Bertandang & honeymoon kami di entry lain ye.
tungguuuuu...kehkehekeh.poyo jek!
p/s: sowi la, gambar pun dah semacam jek kaler.biru tu ekceli biru laut.tapi, dah jadik turqoise blue pulak.hehe

love: mamazahra =)

4 comments:

NONIE AZIZ said...

kehkehkeh..norly..norly tergelak akak pasal adik ipar yg beria nak kawin 07/07/07 tapi putus ditengah jalan tu..apapun unik pasal biasanya masa akad nikah org pakai baju warna putih @ cream tapi korang amik biru...:)

lily azliyana @ mama zara said...

hee..kitorng dulu pon nikah tk pakai bj putih...kaler coklat gelap lg..=p

nway, nasib baikla ade gak gmbar yg terselamat kan. klu tk mmg sayang betulla. mane nk dpt balik gmbar lain utk buat kenangan kan..huhu

NONIE AZIZ said...

Lily: Coklat gelap? wow...so far tak pernah jumpa lagi kawan/sedara mara nikah pakai laker macamni...bagus jugak idea tu...

~mamazahra~ said...

k.nonie:kitorg memula nak pakai PINK, tp sian kt hubby yg berkulit agak kurang cerah tuh.so, kasi chance kt dia pakai kaler febret dia.hehe

lily: wah, lily lagi gempak, pakai coklat gelap.tu la, hanya beberapa keping dpt diselamatkan.sian kt kite kan.dah xde kengan lain lg.huhu.nak amik gambar semula, dah xmuat baju nikah tu.wakaka

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!