Wednesday, 23 December 2009

Alkisah 1 Muharam 1431H

harap maaf.

entry lapuk.

banyak sangat entry terperuk dalam draft, x sempat nak touch up lagi.

entry bulan cinta, berderet dlm draft tunggu tuk di touch up.

tapi, tak sempat.

Salam Maal Hijrah semua.

hope 1431H lebih baik dari 1430H.


apa aktiviti kowang time cuti Awal Muharam?

aktiviti kami penuh dari celik mata sampai tutup mata.


pagi Jumaat nan indah itu, papa ajak gi jogging kt Tasik Shah Alam.

mama jek la yg jogging, papa jaga Zahra.

best sangat dapat berpeluh.

lama sangat tak jogging.

lemak pun dah tepu.


meh, sekodeng kami jogging.



2 beranak yg setia tunggu mama jogging 2 round


mama yang berpeluh-peluh.hikhik


pas jogging, terus balik umah.
melepak & tidur kepenatan.
papa gi sembahyang Jumaat pun mama tak sedar.
nasib dah gosok baju melayu tuk papa.

papa balik solat Jumaat jek, mama dah siapkan zahra.
kami kuar gi SACC Mall.
tujuan utama, nak jumpa ex-housemate mama mase study kt UiTM.
tujuan kedua, nak lunch.
tujuan ke-3, window shopping.hehe


Zahra tidur dari dalam kereta lagik.


nyenyak sungguh Zahra tidur.

Kami lunch di Only Mee.


papa order Roasted Chicken with rice+ice lemon tea


mama order Kam Heong Penang Mee+lime juice


muka orang kebuluran

inilah kam heong mee mama.
sedap gak.baru 1st time rasa.
mee dia sangat fresh, rasa sebijik cam mak mama punye homemade noodle.




apa motif amik gambar kat depan East India neh?

macam jakun tak penah gi SACC Mall...



bukan jakun tau.
papa suka interior tuh, so papa suh snap pic.
kengkononnya, nak hias umah cenggini la.hehe
mama plan nak jupe Kak Aewin kul 3.30pm.
tapi, kak aewin stuck kt federal highway.
maka berjam-jamlah kami tunggu.huhu

dari buang masa, baik kami membaca kt MPH.


papa baca buku programming.
mama ke bahagian resepi.
minat yang sungguh berbeda.hehe

kul 5pm, baru kak Aewin sampai.
kami lepak kat Big Apple Donut.


ni lah kak Aewin, my ex-housemate.
abaikan badan mama yang gemuks itu.
photographer tak pandai amik angle yang sesuai.hikhik
nak gak salahkan papa tuh.hehe

kami tak dapat borak lama pun.
sebab, anak dara papa tuh dah buat hal.
tumpahkan air lah, jatuhkan donut la.
memacam..


muka sedih sebab kena marah ngan mama.huhu


kul 6pm, kami dah gerak balik.

malam pulak, papa ada Super Friday Futsal Tournament kt Arena Meru.
papa perlu tumpangkan 3 geng futsal dia.
so, kami tunggu faliq,aizat n harry kt umah PIL.
tapi, PIL takde kat rumah pun.
PIL kuar time kitorg baru sampai.
PIL nak bawak anak bongsu derang gi berurut.


papa start main kul 10.

kul 12.30 baru habis.

papa kalah kat separuh akhir.huhu

takde rezeki kan...

anak dara papa buat hal.cambiasalah.

mama melayan dia.

tengoklah, aksi anak dara ni pakai kasurt herry.
notti tul.
p/s: Sabtu, lepak umah kak lang mama.Ahad pulak, seharian dok umah melepak.sakit-sakit badan berjogging.hukhuk

love: mamazahra =)

1 comment:

lily azliyana @ mama zara said...

eh..tu tasik shah alam yg belah mane erk. mcm tak perasan pon tpt yg ada air pancut tuh..=p

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!