Monday, 26 October 2009

~ Terima Kasih Daun Keladi ~

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.
Sabtu lepas, mama buat sikit makan-makan bersempena meraikan ulangtahun puteri mama yg sgt2 mama kasihi, Nur Dhia Zahra.
Dia genap 2 tahun on 22nd Oct 2009
walopon majlis kecil-kecilan, tp mama rasa seronok sbb ada gak kawan-kawan mama yg sudi dtg.
ekceli, mama mmg dah plan lama nak wat majlis neh.
teringin nak jemput kawan-kawan belog,FB,kawan2 sekolah, kawan2 uitm dan jiran tetangga.
persiapan awal dah pon mama buat, cam tempah kek, banner dan official photographer.
tapi, beberapa hari sebelum tu kan family mama dan papa diuji.
kami kehilangan keluarga rapat kami.
rasa cam tak molek lah mama nak wat majlis neh, sedangkan ahli keluarga sedang berkabung.
tapi, sehari sebelum majlis tuh, mak mama yakinkan mama yg mama perlu teruskan majlis tuk zahra neh.
mak cakap,"yang pergi,dah pun pergi, kita yg masih hidup teruskan kehidupan..yg penting kita sentiasa sedekahkan doa untuk roh keduanya".
oleh itu, mama teruskan gak la majlis tuk Zahra neh.
sebab tu, sms jemputan dan kad undangan kt FB dan belog mama masukkan sehari sebelum majlis.
bukan sebab mama ajak-ajak ayam jek tau.
mama mmg sungguh2 nak semua dtg.
bg yang ada no fon, mama mmg sms sbb mama tahu, tak ramai yg online pas waktu kerja.
walaucamna pun, terima kasih pada yg sudi datang majlis zahra tuh.
siap bawak buah tangan lagi tuk zahra.
thanks so much :)



mama bukan suh dtg bwk pressie, mama just nak belanja kengkawan makan2 jek.
sowi kalau makanan tak seberapa dan layanan kurang memuaskan.
menu tuk masak tu pon, mama decide malam sebelum majlis.
semuanya ala kadar jek...
gambar sepanjang majlis adalah hasil tangan cyberphotog.
mama mmg puas hati ngan air tgn k.moon n sutan.superb!
ni kali ke3 kami bekerjasama.
tp sangat2 mintak maaf kat cyberphotog sbb besday gal moody sabtu tuh.huhuhu
mama mmg x sempat nak snap pic guna camera seniri.
tu pon, ada gak tetamu yg x dpt mama nak layan.
mintak maaf byk2.



sekali lagi mama nak ucap TERIMA KASIH pd yg dtg
  1. wakil opismet mama... Asyanie,Anis,Shahril dan abuya-Ashaari
  2. wakil member UiTM, ejan,sarah,shishi dan si tecik Arrayan

  3. wakil kawan sekampung merangkap kawan sekolah rendah, Amm & Hy yg encemm,Zee yg dtg solo dan Zura ummi Najla

  4. kawan sekolah menengah, Ana cayang yg sanggup dtg solo tanpa en.hubbynye,Rusli [thanks dear,sudi dtg..dah la x sempat nak mkn]

  5. member belog yg sanggup dtg dr jauh nun USJ, lily a.k.a mamazara [thanks so much,dear...nnt kite set dating2 lg ye!!!leh borak pjg]
  6. adik-beradik mama
  7. family in-law

  8. jiran tetangga
mama ralat sgt sebab tak dapat layan semua tetamu.ada gak yg x dpt goodie bag yg x seberapa tuh...



byk senarnya yg mama plan tp xsempat nak buat,cam nak gantung banner happy birthday yg mama carik merata baru jumpa, x sempat nak buat kapkek walopon dah beli edible image dll.



insyaAllah, kalo panjang umur, next year mama plan baik punyeee and nak jemput semua kengkawan :)
ni lah hasil tgn cyberphotog...
cun kannnn???
gambar yg lain, tunggu dpt CD dr cyberphotog ya!!!

love: mamazahra =)

7 comments:

zh-ena said...

selamat hari jadi zahra

NONIE AZIZ said...

HUHUHU...sanagt jeles pasal tak dapat menghadirikan diri :(

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..mmg semangat nak pergi sbb nak jumpe Zahra n Norly. Makanan pon sume sedap2..Cume donut tk smpat nk rasa..sbb dh kekenyangan..balik siap ckp ngan hubby nyesal tk amik donut tu tadi..hehehe..

lily azliyana @ mama zara said...

Opss..tak sabar nk tgk gmbar2 dari OP..msti cun2 sumer..tk puas tgk 2 keping jerk..hehehehe..

~mamazahra~ said...

ena:tenkiu :)

k.nonie:pjg umur, next year dtg ye!!!heee :D

lily:awat x habaq?leh norly tapaukan.xde halnyee..tenkiu sudi dtg.hope kita dpt berjumpaan lg pasneh :)

norly pon da x sabaw nk tgk sume pic yg ado.hikhik

azzul said...

hepi belated besday to zahra..semoga menjadi anak yg solehah utk mama n papa ye..anyway cantik ler gmbor tu..

~mamazahra~ said...

azzul:tenkiu 4 da wish.amin.cantik kan???hasil tgn k.moon mmg #1

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!