Tuesday, 29 September 2009

~ Ubahsuai Rumah Kecil kami yg Comel ~

mama plan nak ubahsuai 'Our Lil Sweet Home' neh.
masa mama jalan-jalan ke umah kawan-kawan, mama tengok ada yang tukar cat, tukar layout..
maka..mama pun dengkilah..
nak gak ubahsuai umah..
tapi, amma neh tak agak-agak, bukan nak tukar cat..
tp, nak furnishing sekali.

so, mama usha lah.
tetiba!!
mama terjupe layout yg sgt comel bg mama lah.
tp, setelah godek-godek, mama cam tak reti nak buat cenggini.
kowang tau tak nak wat camni?
kowang penah nampak tak TUTORIAL tuk wat layout camneh?
atau blogspot neh xleh nak buat cenggini?
cuma belog berbayar jek???

kalo tak camni...

camneh pon dah orait...

kalo tak, camni pun okeh gak :)


yg neh pon sgt2 sukeee :)

yg neh mmg feberet sbb kaler pink.i laikk :P

yg neh pon kiut gak,kn???

yg ni comel,kn kawan2??

so, pesanan mama pd semua kengkawan yg baca belog mama neh, sila beri tunjuk ajar!!!!
plss, dah ngidam nak tukar neh...

tolong eyh!!!

love: mamazahra =)

8 comments:

Gieyana said...

X DPT NK TOLONG AR..KITA PON NK TUKAR GAK TP DH LUPA TERUS CAMNA NK BUAT!! huhu..

"sowi..tetiba tulih guna huruf besau plak..dh malas nk tukar balik yer..:)

Qistina's Mama n Abah said...

alamak...tak tau la camner nak wat..

tapi nak tanya satu menda..camner wat header mcm tu ek..tak gheti la..

mintak tolong ajar boleh?

~mamazahra~ said...

gie: xkesah..font tu xde masalah.jelas lagi terang.hee :D agak2 kalo teringat nak wat tuh, jgn segan2 gtau kite ye..


mamatina: banner tu eyh? kalo awk guna publisher 2007, u bleh edit ur gamba kt ctu, kalo ada photoshop lg baguih, kalo x guna photoscape pun ok gak.kalo nak yg online sila gi smilebox.com

lily azliyana @ mama zara said...

suka yg last tu..cumeii sgt..=D

kalau copy paste html tu tak boleh ke norly. kit pon tk reti sbb slalu main tukar cat jerk. gara2 malas nk edit widget2 sume. klu tukar layout mmg kena contrsuction giler2 la kan..hehe

adda said...

yg colourful tu cantek sgt (yg last tu) tp xtau la cara camne nk wat.. nanti kena nuntut dulu nih

~mamazahra~ said...

lily: norly bekenan yg kaler pink tuh.kiut jek.nak copy jek html tu mmg bley jek, tp takot widget sume ilang plak.payah nak buat blek tuh :P

adda: yg last tuh mmg kiut.adda nuntut cpat2 ek, pastu tuwunkn ilmu pd norly tau :)

zh-ena said...

nak tukar umah kena tukar semua sekali..nak simpan semua gadget tu yg leceh tu..tak blh tukat kat html tu ker

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks ek mamazahra..bg org yang tak gheti cam saya ni..susah betul nak wat wpun senang..nanti saya cuba..

html segala ni kurang mahir..tak leh la nak tunjuk ajar..

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!