Tuesday, 29 September 2009

~ aduhhh! sakitnyee ~

mesti kowang ingat mama sedang sakit hati kn???
kalo tak pun, sedang sakit kepale.heee :D

takde lah, senarnya mama tgh sakit pewot neh.
ni masuk hari k-2 mama puasa 6.
oleh kerana pagi tadi mama sahur mee maggi jek,
skang neh kul 10.30 pewot mama da start sakit.
peh, mencabar gile.
disaat semua opismet sedang membedal kuih raya or dodol raya.
mama tgh berpuasa 6.
tu lah, mase cuti raya aituh, bukan nak buat puasa 6, melantak tak ingat dunia.
makan sampai sendat pewot.
time tuh, kalo puasa leh lah merilexkn badan kat umah.
ni dah start keje, baru nak start puasa.hehe.padan muka!
kowang doakanlah mama mampu bertahan sampai ke petang.
pewot mama pedih gile neh.hikhikhik [da cam budak tecik puasa lak]
mama memang cadang nak puasa sepanjang bulan syawal neh.
tapi, baru masuk 2 hari dah mengadu sakit pewot.hee :D
sementelah leh ganti puasa plus buat puasa sunat,
mama leh gak mengurangkan lemak tepu kat badan mama neh.
at least dapat tuwunkan 5kg.hikhikhik.berangan okeh.
kalo dapat kurangkan 2kg pun dah berbaloi.* syukur Alhamdulillah*
asal jangan naik 2kg sudah lah.
badan mama neh dah cam belon.
makin hari makin membesar bagaikan johan.hehehe
puasa sebulan di bulan ramadhan tuh cam takde kesan langsung.
badan mama tetap menten.
bukan menten kiut tapi menten montel.
mana tak nye, puasa sehari tapi time buka puasa cam makan tuk 2 hari.hehehe
ais jangan cakaplah, langsung tak miss sepanjang bulan puasa.
homemade icecream sentiasa dlm fridge.aduh!!camne nak kuwus.

[sila perhati pipiku yg semakin gebu dan tembam]


[cam banyak lemak jek kan pipiku itu???]


[dagu mama pon dah berlapis-lapis cam kuih lapis 3 layer.hehe]
Align Center

pasneh, kalo maseh tetap menten chubby camneh, mama memang harus join mane-mane slimming package lah.
rasanya, dah tak sanggup melihat lemak yg semakin tepu kat seluruh badan neh.
silap haribulan, mama nampak lebih tua dari usia.
tu yang paling menyeramkan.


love: mamazahra =)

2 comments:

zh-ena said...

wpun chubby tapi tetap maintain cute n comel

~mamazahra~ said...

zh-ena:kalo da chubby tuh, xde maknanye kiut n comel..chubby=gemukss n tembamm.tak sukeee!!!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!