Tuesday, 11 August 2009

~ Cerita Pagi Ahad Kami ~

Pagi Ahad, mama memula plan nak gi Pasar Stadium...
tp, last minute batalkan sbb anak sedara mama x jadi nak follow..
so, mama n papa tukar plan tuk bersantai di Tasik Shah Alam saje...
walopon sana-sini dok hangat H1N1, tp mama harap kami akan terkecuali lah ek...
sama2 kite doa...
dan walopon di sarankan tuk meng'kuarantin'kan diri, kami yg panas muntot kalo dok umah gigih kuar jugee...
harap xde papelah yg buruk berlaku.. amin~

on da way ke Tasik...
singgah beli bekfes kt Seksyen 7...


Zahra yg x sabar2


masa tuk jalan2 kat Tasik... [setelah mengisi pewot ngn mihun n nasi lemak]


Zahra yg takmo di pimpin...

haus la pulak :P

mama yg cuba mengontrol keayuan..hikhik :)


tasik penuh ngan orang asal asli
kami tatau yg 09/08/09 adalah Hari Orang Asal Sedunia....
mama tatau yg ada hari cenggini.. apesal xde dlm kalendar???kompius...
so, Tasik Shah Alam penuh ngan warga orang asal la....
mase jln2 tuh kami nmpk banner PAMERAN TERBUKA
maka, kami singgah ke Galeri Shah Alam...
tinjau2 pameran terbuka tu...
cantekk gile lukisan yg dipamerkan.. mama kan pencinta PAINTING :)
so, sgt teruja lah tgk lukisan yg cantek2 neh
tp, ke'concentrate'tan kami menikmati lukisan agak terganggu ngan org2 asal yg ada dok kerumun gamba2 tuh n sok-sek dalam bahasa mereka yg kami tak paham...

p/s: next time nka gi menikmati lukisan2 tu lagi :)


love: mamazahra =)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

ye..ye..sgt panas muntot duduk seharian kat rumah..huhu..hopefully cptla isu wabak ni reda. tk sabar nk merayap2 di hujung mgu..skang mmg tak berani sbb si Zara kecik lagi. takut sng berjangkit sakit ngan org keliling..huhu

~mamazahra~ said...

lily: tu ah pasal..tp, kite kn mmg panas muntot dok umah bile wiken.ngeh3

doa jek la xterkna tempias H1N1 tuh.amin~

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!