Wednesday, 17 June 2009

~ Zahra jatuh katil ~

mama nak cerita pasal malam tadik...
si tecik zahra jatuh katil..hukhukhuk
cian kat dak tecik tuh...
nak buek camno...
zahra tido makin lasak ah...skang neh
jap tertonggeng, jap terlentang..macam2 gaya...
kuak lentang...kupu-kupu...ntah mcm2 lagik la...
katil mama tuh sampai dah tak muat nak tdo bertiga...
salunya, salah sorang mesti ngalah tdo kat tilam yg mama bentang kat lantai...
either mama & papa or zahra lah kena tdo kt tilam...
so, mlm tadi mase mama syok layan tag dari mama zara & papa baca novel "Jumper"..
dak tecik tuh dok bergolek2 atas katil mama sambil mulutnya tersentil botol susu..
tahu-tahu jek dah tertido...
so, mama & papa mengalah la tdo kat tilam...
tgh syok2 tdo eyh... jgn pikir ke lain..tido...hikhik =P
tetiba..
"
"
"
"
"
gedebuk! pehtu dgr ar sore zahra terpekik menanes...
hmm..zahra jatuh ghupanya...
papa pun berlari cekup dia n buh seblah mama...
sampai ke pagi lah zahra tdo ngn mama& papa kat tilam...
dia cam tahu2 jek mama & papa xde seblah dia...
kalo mama& papa tdo bwh... zahra jatuh katil..
kalo mama& papa tdo atas katil..
tgh2 mlm dia tarik kaki mama & mintak mama dukung dia naek atas...
gerammm~

mama rasa cam nak beli katil lain lah tuk zahra...
kalo boleh nk yg ada palang kat kiri kanan..
so, xde lah dia jatuh katil lagik...
xlarat nak share dah ngan dia yg tdo makin lasak....
kadang kaki dia hentam badan mama..
kdg2 smp ke muka mama tau..
teruk tau anak dara sorg neh.... =P


aksi tdo zahra...


sampai begini ha... lasak sunggoh!


begini ha ghupanya anak dara tdo..hikhik =P

5 comments:

ibu_umairah said...

adat le tuuu budak2 jatuh katilll....umairah pun 3+4 kali juga gedebukkk jatuh katil!!!!hee.heeeeee

lily azliyana @ mama zara said...

haha..zara yg kecit tu pon dh few times jatuh katil. mklumla, tido berdua jek ngan mama die. so satu side lagi tkde 'penghadang'. minah tu pon tido ganas yg amat. kdg2 siap rebut bantal ngan mama die lg. belum lg dok pusing punye pusing smpai kaki naik atas muka mama..huhu..sadis tol..

~mamazahra~ said...

tu ah pasal...
ingat zahra jek yg mengganas time titun..
ghupa zara & umairah pun same..hikhik
tatau nak buek camno, nak bagi zahra bersopan sket time tdo...

atim.sepet said...

hehe, kak,
comey jek zahra tido,
rase nk cubit pipi dia,
ekekek

~mamazahra~ said...

lasak sgt dia tim...
akak kdg geram jek ngan dia...
lamanya x jupe tim.. windu =)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!