Monday, 22 June 2009

~ Sambutan Hari Bapa Kami ~


ahad tuh, ekceli x de plan pun nak sambut hari bapa..
selama 26 thn 11 bln 28 hari neh, tak penah nyambut hari bapa...
maklum lah, sejak bapak mama meninggal 23 tahun lepas, x pnah sambut hari bapa...
kalo mase tecik seblom bapak meninggal tu ada sambut, mama tatau la pulak...tak hengat...
so, buat pertama kalinya, kami sambut hari bapa...hikhik
walopon tahun lepas, encik suami da jadi papa pd si tecik cenonet tuh..tapi, mama x sambut pape sbb mama mmg x reti nak sambut hari bapa...
lain lah kalo hari ibu, mmg tetiap tahun sambut...em sowi la papa eyh...
so, semalam kami wat acara sambutan kecil2an...
tu pun acara mengejut...

pagi morning tuh, mangun lambat...mmg xde plan lgsg...
pas siap2 basuh kain & sidai.. mandi2 & siapkan si tecik tuh...
mama senarnye, da janji ngn kawan mama, zura ngn hubbynye & puteri kesayangan derang, Nur Azyan Najla nak lawat baby Hasniza & Asyraff.. Muhammad Afiq Safwan..baby yg derang tunggu2 selama 3 tahun...akhirnya, berkat kesabaran derang, Allah kurniakan gak baby boy yg mmg photostat muka Asyraff, hikhik :D
ekceli, janji ngan Zura kul 11, tapi, we ol kuar awal sbb nk nyinggah bekfes kat K4...sowi ah, papa.. mama neh mmg xreti nak amek ati ke hape..mama mmg brutel...
hari bapa ke, ari ape ke bg mama same jek..huhuhu..so, kite bekfes kt luar as usual..
rupa2nya, mereka pun tgh bekfes kt kedai yg sama..hikhik
then, kami gerak kul 11 lebih... kami terus gerak gi umah mak asyraff, sbb has berpantang di umah mertua... baguih punye menantu.. x cam mama, anak antu..hukhuk :P
punye ah, sonot bersembang.. smp mama mmg x sempat snap pic Muhammad Afiq Safwan tuh... lagi pulak dok melayan si Zahra yg sekejap2 nak air, pastuh nak biskut.. sama jek ngan Najla.. da namenya sebaya.. gitu ;ah kerenahnye...
sejam gak kitorg lepak kt sana, smp encik suami ajak balik..
papa zahra tuh mmg panas punggung kalu ikut mama... cuba gi umah kwn dia, 2,3 jam rasa cam seminit..ekekeke :D
so, balik umah has tuh, tetiba.. datang idea nak celebrate Father's day tuk papa & ayah zahra...
so, mama pon sms ibu zahra.. gtau hasrat ati mama & ibu terus2 jek setuju sbb ibu pon xde idea..
so, semasa papa & ayah tgh titun.. maka, kami ibu & mama yg sgt mithali neh pon kuar gi beli kek di kedai kek berhampiran semata2 tuk meraikan dua bapa kt umah tuh...

terharu x???hikhik


so, pas asar pun, ibu sediakan air dan mama hanya sediakan makanan ringan jek...tu jek yg larat nk sediakan..hahaha [ dasar pemalas kurang rajin...!!]
so, terjadilah acara sambutan secara kecil2an...hikhik
wat malu jek..tu pun nak tayang..hahaha
okeh ah tu.. kire sambut gak ah...
bkn pe, saje nk tunjuk kt budak2 tuh.. iqbal, irfan & Zahra...tuk hargai ayah & papa derang...
sok2 bile derang besar, pandai2 deranglah cane nak celebrate kan...
mase acara potong kek.. abg mama, Ateh dtg...
so, langkah kanan lah...
derang lak dok bawak ayam golek lah.. durian lah...
mmg sonot lah...
kitorg mmg tgh kebulurlapar..hikhik
so. meriah lah acara yg mulanya kecil2an tuh....tenkiu Ateh..muahhh =)
so, itu jek la.. cerita sambutan hari bapa kami.. [cam karangan budak sekolah jek....]




[acara kamera testing.. =)]
p/s: sila abaikan pipiku yg semakin gebutembam itew

zahra yg da x sabar2 :P



jeng3.. inilah kek Hari Bapa.. coffee choc cake frm Bee's..nyum2
acara bapak2 potong kek...
p/s: sila abaiakn papa zahra yg berkain pelikat itew..sungguh x sopan tau :P
acara makan2 & bukak loliyan..sgt mantop itew durian..=)

No comments:

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!