Wednesday, 6 May 2009

~ aku yang mula bosan dengan kerjaku ~

mama da mula bosan keje kat cni...
padahal, mama baru join company neh...
dan, yang paling penting... mama baru wat keputusan mendadak meninggalkan dunia accounting yang menjadi minat mama dari kecik lagi...
mama memang suka pengang n jaga RM$$$$...
tapi, mama lupakan sume tuh dan beralih bidang....
walopon masih ada kaitan ngan accounting..
tapi...
tapi....nape?
satu opis mama sume malay...
mama tak suka org melayu?
bukan...
mama fening la ngn pangai manusia yang keje cni...
mula2 tuh... mama rasa hepi keje cni...
sbb b4 dis mama da byk kali keje ngan bangsa lain...
cina..
india...
korea...
australia...
dan akhirnya di cni... sume melayu...
aduii...
masalah besar rupanya....
sejak mama join kompeni neh... awl tahun neh...
mama ingat, ini lah keje terakhir mama...
mama nak berkhidmat lama sket kat cni...
tapi, lately...
macam2 hal...
mama tak kesah bos punya pangai...
da mmg wajib pon bos pangai cenggitu...
tapi...
yg buat mama rasa cam tak best tahap gaban...
adalah...
bos mama ada skandal ngan sorang minah senget lam opis mama....
tu mama no hal la...
bukanlah nak serkap jarang...
bukanlah nak jaga tepi kain orang..[yelah, kain seniri pon lom cukup tertutup rapi...hehehe:D]
tapi, mmg kenyataan...
bos ada skandal!!!
ye, ada skandal!!!
memang sohih!!!
tak tipu punya!!!
selepas mereka mengesahkannya... siapa mereka tuh?
orang2 lama lam opis mama neh...
tu pon setelah mama confront ngn derang setelah mama cam ada bukti...
atas keskandalan mereka..[ada ke ayat cenggini?? lantak lah..]
so..
mmg betul... bos mama yg dah kawen tuh.. ada affair ngn opismet mama..
selepas kejadian itu...
mama rasa kurang selesa...
mama salu bercerita n luahkan segala yg terpendam kepada member kamceng mama lam company neh...mereka department lain...
tapi, mama knal mereka dari hari interview lagi...
itu bukanlah bermaksud mama lebih kenal mereka...
at least...
mama sekepala ngan mereka [ itu yg mama rasa lah.. mereka mpunya rasa mama tatau lah..]
mama harap sgt... mereka jugak rasa yang sama...
tapi, lately...
mama rasa dah tak hepi keje cni...
bkn sbb kak anor nak blah...
tp, sbb perkara yang berlaku neh..
walopon mama nak buat bodo jek..[tapi, mama bukan pandai nak buat bodo neh...]
mama perlu carik keje lain ke??
atau mama harus belajar buat bodoh?
tolonglah mama!!!
mama tensen..
mama semakin benci tuk dtg keje...
tp, mama lakukan jugak hanya kerana masa depan mama & zahra...
waaaaaaaaaaa!!!!! [ cam nak nanes la palk...]
apa harus mama buat...
mama tahu keje itu ibadah...
tapi..
kalo mama cam da tak ikhlas dtg keje, cane??
kalo bos nak ada skandal n keje tak terjejas takpe..
aii no hal nya..
tapi..
bos buat hal..
bos bias
bos pilih kasih..
tahu lah bos dah bagi kasih pada minah tu...
tapi..
at least...
buat la professional...
tolak tepi scandal tuh...
keje is keje..
ntah la..
biar mase tentukan segalanya...
agak nya, mama neh kuar mulut buaya.. masuk mulut rimau.. eheh :P

7 comments:

Anonymous said...

wei apa sebut nama orang ni, malu laa nanti i glemer, meh laa ambik tempat saya ni, keje under shahril hehe -kak anor-

~mamazahra~ said...

eceh! malu la plak...
ko kak.. bgtau ah bloh ko... aku merayu neh...
KAK ANOR!!!!!pls..

Anonymous said...

Yana ... akak ni .. i think u can guess who am I...

IMO, I think u shouldn't feel demotivated n stress out about thing SCANDAL BODOH ... we will fight n THROW 'EM OUT ...

All this while, we had proudly maintain our integrity, values & work ethic...suddenly masuk this 2 cheap fellow n ruin everything..

My advise, BE STRONG, BE PATIENT & HOLD RITE THERE... this is our place ... not them !!!

Yana can always talk to akak if you stress about anything ... I'm quite a good listener tau .. we'll try to help u out ...

all other GIA member willing to coach & guide u .. dont worry ..

NOR - nak pindah pulak??? dapat kat ne lak?
x sempat lunch same lagik ni... hehe

Anonymous said...

opps, siti ek? jgn open statement, tuh saja ckp-ckp kosong jer ngan yana hehe. Wooo throw 'em out kihkihkih power power, actually i'm also shock laa with this current working situation laa, try to adapt but then hahaha still damn! hehe we'll see laa hehe meh laa makan sama, sombong ek, mentang2 kita org baru hehe sapa laa nak makan ngan kita hehe -anor-

~mamazahra~ said...

anonymous@kat CT-GIA.. hehe.. tul ke?
ampun eyh kalo salah org..hohoho~
alah kak, selagi yana leh bertahan...yana cuba...
yana nak carik pengalaman keje.. bukan pengalaman ngeri cenggitu..
fes time tau face mende bodoh cenggitu...
hope Allah bg pertolongan pd yana..
dah ada rasa cam tak konfiden bley bertahan nej...lalalala~

~mamazahra~ said...

anonymous@kak anor: ampun kak! zip mulut pasneh...

Anonymous said...

Anor - eccehhh ... shy2 cat la plak .. jom ar .. arrange ar time, aku ok je .. :)

Yana - ade few things happen lately between 'org2 lama' n 'that person' .. we all have separate session dgn dia.. we'll update u soon

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!