Thursday, 9 May 2013

Home Sweet Home

Alhamdulillah...
 
25.03.2013 officially Home Sweet Home meanjadi hak mutlak kami. Pihak Glomac serahkan kunci pada kami. Syukur pada Allah.
setelah menunggu hampir 2 tahun.
masih segar dalam ingatan, habis pantang Zharif mama terus ke Pejabat Jualan Glomac, Saujana Utama tuk bayar booking sebanyak RM500.00
Proses pembelian yang sangat mudah.
Urusan dengan HSBC bank, lawyer kedua-dua pihak & KWSP juga mudah.
 
Secara berperingkat, mama dan anak-anak selalu tinjau perkembangan progress rumah kami ni.
 
Alhamdulillah.... ia dah sedia didiami.
 
Memperkenalkan.... Our Lil Sweet Home.. Saujana Sinar, Sg Buloh...
Rumah Phase 5A3 Sinar Saujana Utama dah sah jadi milik kami...
 
 

 

 
Rumah teres dua tingkat, lot tengah ni cukup bermakna buat kami anak-beranak.
walaupun tak besar mana, dan tak semewah mana kami tetap bangga memilikinya. hasil titik peluh kami sendiri.
 

 
Rumah ni masih lagi dalam proses ubah-suai. bukanlah major ubah suai kot, cuma minor je.
mama tak cukup duit nak buat major renovation pun, cukup sekadar mana yang termampu.
 
Proses pasang grill & kipas lampu juga dalam proses.
 
nanti mama update checklist masuk umah baru eh.
mama tak plan nak masuk umah dalam waktu terdekat ni pun.
 
paling awal hujung tahun ni or palaing lewat awal tahun depan, in shaa Allah.
 
sekarang ni, ada perkara yg lebih penting mama kena uruskan. apa dia??? nanti mama share eh. sesuatu yang takde siapa sangka dan duga....
 
Salam Sayang dari Mama, Zahra & Zharif
 










love: Norly a.k.a mamaDZ ^__^

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

congrats norly..rumah idaman dah dalam genggaman..=)..slamat berpindah ye..tgk umah norly rinduuuuuu sgt rasa kat umah kite tuh..design lebeih kurang jek..now sewakan ngan su..tp kdg2 still teringat2 umah tu..wuwuwuwuwu

norly a.k.a mamaDZ said...

Lily: Alhamdulillah...kita merancang, Allah tentukan.. nasib kita mungkin serupa lily sbb norly pun terpaksa sewakan rumah tu or lebih sadis terpaksa jual atas sebab yg x dpt nk elakkan... harap perancangan Allah ni lebih baik dari apa yg norly rancangkan...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!