Wednesday, 5 October 2011

Berapa hari je lagi sebelum...

...Hari jadi Zahra yg ke-4..22 oct 2011.
Mama baru hegeh2 nak plan.bukan tak excited,duit simpanan yang tak berapa nak excited sebenarnya..hikhik
Tapi yang mama pasti,mama nak celebrate secara bersederhana jek.tanak membazir...insyaAllah.tp kalo ikutkan plan yg berlegar-legar dalam kepala otak mama ni,agak membazir gak.hehe.tapi,oleh kerana bajet agak-agak ciput,makanya mama sedar diri.buat majlis kecik jek,yg penting zahra happy dan semua jemputan have fun!
Mama plan nak buat majlis yg kecik jek,tema ala-ala fairytale gitu.tema tanak kalah tu!!!hikhik.tapi simple jek.malas nak membazir.yang penting,sedara-mara (adik beradik lebih tepat) dan kawan-kawan hadir,ada sebijik cake,ada dessert table,ada makanan,ada belon,ada games tuk anak2.cukup kot...apa yang pentingggg???? Zahra HAPPY :)
Korang yang bijak-pandai,tolonglah mama pikir eyh...mama mintak tolong sangat2 ni..
1. Mana mama nak tempah kek fairytale yg sedap dan murah???fairytale tu cemana?ala-ala princess gitu lah.tak pun barbie....yang sedap tau!!!yang penting murah.alaaa,nanti korang gak yg nak makan sbb mama nak jemput korg yg baca entry mama ni.kalo korang baca jek,otomatik korang dijemput hadir. *jimat duit,tapayah buat kad jemputan segala.haha*
2.Apa yg patut mama hidang kat dessert table?....cupcakes?tartlets?cookies?ice cream?mama berangan nak buat eskem homemade,tp ntah larat ke nak buat.heheh.dah,mama malas nak pikir.korang tolong pikirkan bleh???apa nak hidang?mana nak beli atau tempah???yang penting....sedap n murah.hahahah *gila annoying*
3.Apa nak hidang as main course?bukan training course tau.makanan utama... Bihun?mee?nasi beriyani?nasi putih+lauk kampung???western food like pasta,macaroni cheese bakar,lasagna?kata fairytale theme,tak gempaklah makan makanan kampung kan???kalo tema bwg merah,bwg putih OK la kot kalo hidang kampung style.hahahha.sila cadangkan...mama blurr ni...
4.Nak suruh semua tetamu ikut tema ke tak?ke menyusahkan tetamu?adoiiiii!!!!pening.apa awok bajet anak dara awok tu selebriti???yang awok nak pening tu apehal???takde maknanya nya derr..org nak kesah tema segala.paling hot pun buat kt laman umah.hahaha *makyggileglamer*
Ok.otak dah tepu.takleh nak pikir dah.itu jek..nanti sambung lagi.korang sila pikir tuk mama!!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Ya ALya said...

alahai mama,poning ya nak pikir ni.....heheheheh

zh-ena said...

apa yea nak bg idea...
emmm norly wat jea apa2 pun mkn tetap mkn hehehhehee

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!