Wednesday, 28 September 2011

Tudung Fareeda pertama.Exclusive!!!




Eh!takde niat nak show off tau!just sharing...hehe
Orang lain,ada bersusun tudung fareeda dalam gobok.tak kecoh pun. Mama baru ada 3helai,kecoh nak mati.jakun sungguh!!!
Amacam mama pakai tudung Fareeda ni,Klakar tak?sesuai tak?nampak cam pipi kembung mama tersepit tak?hahaha
Ekceli,dah lama berkenan nak beli tudung style camni.tapi takde keberanian nak beli dan pakai.ye lah, awok ada pipi lebor mana sesuai pake tudung ada awning.hikhik
Lagi pun,Standard ah kan,kalo tudung yang ada 'nama' mesti mahal punya. Mama ni bukan jenis yang suka beli tudung mahal-mahal.rasa cam membazir sebab tudung design yang sama,bleh dapat harga murah kalo beli kat pasar.tapi material tak sama lah kan... Itu dah semestinya,ko bayaw rm10 sehelai nak material sama ngn tudung harga rm100.mmg tak dapatlah!!!
Selama hari ni,tudung yang paling mahal mama beli pun RM75je kot.lupa lah,sebab mama jarang pakai tudung mahal kan.kalo tak,mama lagi rela pakai shawl harga RM5 sehelai.hehe
Bukan apa,mama ni jenis yang cepat jemu.kalo beli tudung mahal-mahal,at the end terperuk dalam laci pun tak guna kan..membazir.tak elok tu,membazir amalan syaitonnirrojim...hehe
Mama sebelum ni,pernah gak berangan nak beli tudung ariani or hajaba.tapi,belum ada jodoh.manjang tak dapat nak singgah. Macam fareeda ni pun,ulang kali lalu depan butik tiap kali gi wong solo or jakel.tapi tak pernah berkesempatan....hehe
Beberapa hari before hari raya tu pun,mama ada gak singgah ngan papa.malangnya....dah abes stok.tinggal berapa helai je,kaler pun tak banyak choice.so,ingat jodoh ngan fareeda mmg takde.
Sekali tu,last friday tergerak hati nak gi lunch area s.7 shah alam.so,terus lah terjah butik fareeda.orang sikit punya ramai,jumaat kan memasing lunch lama.so,mama try 2,3helai.ofismate mama cakap tak sesuai ngan muka mama,sbb derang tak pernah nampak mama pakai tudung style ni.mama kan selalu pakai shawl,syiria atau bawal.hehe
Tapi,mama rembat gak sehelai V Soffiya 3 layer kot nama dia.hehe.
Gambar tu,mama pakai la tu.hikhik
Hah,time beli tudung tu terserempak ngan lily mamazarazareef.tak sangka terjumpa.memasing terkejut.hehe
Ekceli, mama ada gak ter-berkenan design lain.tapi dalam dilema nak beli atau tak.sebab duit tak berapa nak ada,lagipun dia tak display harga.so,mama takut tak cukup duit tu yang rembat sehelai jek..huhu
Oleh kerana dah termimpi-mimpi,makanya sabtu mama ulang gi butik fareeda lagi dan terus rembat 2 helai.hahaha.gila gelojoh!!! Mama amik mawar plain dan V saffiya belah.hah, amekawww!! 3 helai terus koleksi tudung fareeda mama.hehe
Tapi kan,sampai hari ni mama tatau samada sesuai atau tak.kalo lebih seploh orang cakap mama nampak boolaattt pakai tudung ni,memang mama simpan dalam stor terus.hahahaha.nak kasi pipi kembung ni cengkung,memang tak dapat lah.kena gi slim world baru boleh kot.hahaha
Dah,itu jek nak share...
P/s: isnin n selasa lepas,mama ada training kt concorde KL.so mood keje adalah kelaut.haih.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

S.U.R.I.A.T.I said...

cantik je kak...akak leh je pki tudung gitu, cuma kena tarik ke depan sikit. so leh tutup ckit pipi tu. tp overall, su tgok...ok je.ce letak gmbr lagi dua tudung tu.

Ya ALya said...

norly..tak pe tudung fareeda ni klu dah jemu pakai boleh norly let go je,mesti ramai je yg berkenan,termasuk lya....hehehehehe.....

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!