Thursday, 18 November 2010

Raya Qorban 2010 adalah yang paling menyedihkan :(

korang dah baca kan entry NI. kalo kowang baca, nampak cam OK jek kan... nampak takde menda pun yg menyedihkan kan. kan?

tapi, korang baca tak plan baeekk punyee mama tuk raya korban tu??

 satu apa dari plan tu tak berlaku pun.
kami tak balik umah mertua...
kami tak pergi makan juadah raya kat umah kak ngah...
dan kami tak join pun BBQ raya yang kak lang buat....
huwwaaaaaa!!!!!
sepanjang hari kami dok kat umah jek, pakai baju raya beriya-iya tapi dok depan TV layan apa jek cerita yang ada. dan part yang paling menyedihkan.....
kami tak makan juadah raya pun.
mujurlah Andak hantar nasi himpit, rendang ayam pencen dan kuah kacang dipagi raya tu. hilanglah rasa pilu hati ni.
lunch pulak, kami makan maggie kari yang papa masak sbb mama mogok taknak masak.sedih tak sedih tak?
dinner lak papa masak nasi putih, goreng ayam dan masak cendawan.mama memang mogok takmo masak sbb mama punyalah beriya-iya nak makan ayam panggang kat umah kak lang.huhuhu
yang paling menyedihkan, Zahra dari pagi beriya-iya berbaju kurung dan ajak gi beraya. tapi papa dia buat dono jek.geram sgt2!!!!
udahnya, mama dan zahra layan TV dengan berbaju raya.hukhuk :(
gambar raya adalah takde walau sekeping pun.uuwwwaaaa!!!
kenapa jadik cenggini?
sebab.....


^


^


^


^


^


^


^




^




^





^




^




^
biarlah RAHSIA. masalah rumahtangga mana bleh citer kat orang...hikhik
dalam belog kena citer yang best2 jek, yang bahagia2 jek, yang gaduh-gaduh simpan dalam hati.hahaha
takde lah...
papa malas nak keluar katanya...nak rehat puas-puas. so, kami layankan aje.... walopon dalam hati, pilu sepilu pilunya...
mujurlah pagi ni mak bawak balik juadah raya dari umah Atam. hilang dah rasa sedih pilu..huhuhu




love: mamazahra ^__^

2 comments:

•♥• Momma Miq •♥• said...

xperlaa norly.. pengorbanan jugak namanya tu.. kdg2 kita dh plan sebaiknya.. tp lain plak yg jd.. ader rezeki.. pnjg umur thn dpn bleh celebrate aidiladha dgn bby baru.. take care mommy ;)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

momma miq;

tu la...lain yg dirancang, lain yg jadi.redha jek la.
hope aidiladha thn depan akan lebih bermakna :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!