Friday, 12 November 2010

Craving Ayam Penyet lagi..dan lagi...

Lately, mama asek lah ngidam nak makan ayam penyet.
paling tidak, dalam seminggu mesti sekali gi belasah ayam penyet.
tak kesah lah, Ayam Penyet APi atau wong solo. janji ayam penyet.
walopon rata-rata kawan-kawan mama dok cakap sambal kat ayam penyet ni pedas berapi, tapi mama tetaplah suka.memang sedap kat tekak mama.heee :D


inilah set wajib kalo tiap kali datang ke Ayam Penyet Wong Solo.

Ayam Penyet ini menu  lunch mama last monday.
gigih ajak opismet gi mkn ayam penyet gak walopon waktu rehat hari Isnin cuma sejam.
sanggup drive dari northport ke seksyen 7,shah alam.
ekceli, tak sampai 20minit pun kalo ikut highway.
tenkiu kat opismet yang sentiasa memahami tekak ibu mengandung yang super mengada-ngada neh.ekeke
tenkiu sgt2 kepada geng makan mama...
my dearest kak siti yang baik hati lagi kiut-miut :)

see....kiut kan? sopan santun gitu.senyum pun shy-shy cat jek..ekeke
dan..

^


^


^


^


^


^


^


^
ahli baru geng makan kami...yang baru 5 bulan join..hikhik

kak sharipah F1
...sbb pe mama panggil kak pah F1 sbb kalo kak pah tak bawak laju Alza kesayangan dia tuh, takkan dapat nak makan ayam penyet wong solo time lunch.hehehe
juz kidding!!!melawak jek... sowi kak pah eyh....memain jek :P

dan...Pengerusi geng makan

^

^

^


^

^

^


^

peace yooo!!!

kalo lah opismet tak layan tekak mama ni, kompom lah terliur jek nak makan ayam penyet sbb papa tak bape layan ayam penyet, pedas katanya.hehehe

kowang dah try ke??
baik korang try, kang terliur baby dlm tummy..hehehe
tak pun, tidur malam pasti termimpi-mimpi..tapi kalo korang masih dalam pantang, tunggu baik sok la eyh.ekeke [khas tuk eida mama danish n mya]

Isnin lepas, mama & kak pah order set ayam penyet dan sirap limau.kak siti lak order ayam bakar wong solo & ais kosong, pastu gado-gado as appetizer, ni kami bedal bertiga...mmg mabeles! makan sampai kekenyangan.hehehe


love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehehe..samelah..preknen kali ni mmg slalu nk makan pedas..tu yg suka sgt ngan ayam penyet..tak muak2 nk makan sbb smbal die mmg best..=p

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: tu ar pasal.tekak ni manjang nak mkn ayam penyet jek.tp, xleh selalu lah...takut penyakit pulak.huhuhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!