Monday, 4 October 2010

Entry Makan-makan

393lamanya tak bersiaran.hehe
semalam adalah masa tuk berehat. memang malas sungguh nak menaip entry.hehe
walopon mama puasa hari ni.
mama tetap nak buat entry makan-makan neh.
walopon saat tengah menaip ni pun, asek dok telan air liur.hikhik
ni adalah acara makan-makan sepanjang minggu lepas.
entry di cyberview sok-sok lah, takde mood sbb banyak gambar kat kamera opismet. aineh plak, dia ada conference.so, kena tunggu dia masuk opis baru leh upload gambar di cyberview.
hari ni, kita proceed entry makan-makan. i loikeee~

1. Lunch di AP ayam penyet, S.7,Shah Alam
ice lemon tea tuk papa & teh ais indonesia tuk mama

ayam penyet set+nasi putih tuk mama & papa

ekceli ni menu lunch Sabtu-25/09/2010
pap keje sabtu tu, sbb mama plan nak ke SACC Mall tuk beli fabulousmom sleep bra maka mama jak papa lunch sesama.
papa memula cam malas, kalo bleh nak tidur jek sbb mengantuk semalaman menyiapkan esaimen.
tapi, sebab mama dah beriye. papa terpaksa mengalah.hehe
tak tahulah, lately suka sangat makan ayam penyet.
padahal, jumaat sebelum tu dah makan aym penyet wong solo ngan kak siti&kak pah.
mungkin sbb sambal ayam penyet yg kaww pedas, tu yg buat mama berselera.

2. ayam goreng McD, S.2 Shah Alam
ni menu berbuka puasa tuk mama Selasa lepas, 28/09/2010.
pagi tu kan hujan lebat, so mama hantar papa gi keje.
petang blek keje, papa ajak ke library PTAR 1,UiTM. ada buku yg papa nak carik.
lebih kurang kul 7ptg baru keluar dari PTAR.so, tuk berbuka yang cepat & sedap, dah tentulah mama suggest kt papa McD. papa mengikut jek...
padahal, mmg terliur tgk entry lily a.k.a mamazara.hehe

ayam goreng McD spicy tuk mama set besar, big n tasty set medium tuk papa & happy meal nugget+sundae coklat tuk zahra
tp, mama sempat mkn seketul jek ayam goreng tu sbb dah kenyang.so, tapau bawak balik lah seketul lg.

3. Tomyam Poktek Afnan
ni menu berbuka rabu lepas.
tengahari tu dah terliur nak makan tomyam yg sedap.
pernah dengar kawan-kawan cakap tomyam poktek di Afnan sedap.so, laju jek sms papa bagitahu niat hati tu.
tapi, seperti biasa...tak pernah menolak.cuma, papa bagitau lepas berbuka terus nak ke Meru&sg buloh ada jemputan openhouse. mama pulak tak bantah kali ni.hehe
air carrot susu tuk mama, tembikai tuk papa.
mama order nasi putih for 2+tomyam poktek+udang masak pedas+kangkung belacan.
sangat-sangat puas hati.tomyam poktek terbaekkk!!!
udang pedas & kangkung pun sedap.lenkali leh makan situ lagi.

gambar makan-makan di openhouse adalah takde. kat umah abg zul, kak lela hidang laksa & nasi impit.kat umah abg rizal plak, kak nora hidang bihun goreng udang. cuma kat rumah fendy jek takde makanan berat.
Perut adalah sangat padat rabu lepas.hehe

ok dah...
aineh nak buka apa eyh???takde idea lagi lah...any idea kawan2??


love: mamazahra ^__^

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

tak kesampaian lagi hajat nk makan ayam penyet kat wong solo tuh..bile ntah smpat nk gi ni..tp btolla..time2 skang ni selera makan ayam penyet gara2 smbal die yg pedas tu kan..tk muak..hehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily mamazara: ayam penyet AP lebih sedap banding wong solo.tp, kwn2 norly ckp, ayam bakar wong solo terbaekk.tp, norly lak xminat ayam bakar.kalo gi wong solo, better try ayam bakar.
ayam penyet di wong solo xde kriuk-kriuk rangup cam kt AP..tp, sambal dia mmg terbaekkk!!!

NONIE ABDUL AZIZ said...

pssttt kat Klang Sentral pun dah ada ayam penyet AP tau....

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

k.nonie: a'ah.ada nmpk gak.dlm giant meru tu pon ada gak..lom try lg kt sana.jauh no nak gi sana.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!