Saturday, 25 September 2010

Indah khabar dari rupa

ececeh, tajuk poyo gile kan???ngeh3
Rabu dan khamis lepas ada course kt Melia Hotel,KL. kalo kawan FB mmg dah tau ler.
nak blogwalking sepanjang 2 hari tu???memang tak lah. nak bukak belog sendiri pun malas.
bile dah stuck kat federal highway tu, balik umah nampak lappy pun tak bernafsu langsung. dah tak ghairah cam selalu.hikhik
zahra pun kurang kasih-sayang tau sepanjang 2 hari tu.hehe
mana tak nye, sampai jek umah mama dah carik bantal. badan semua sakit-sakit sbb drive lama sangat, walopon cik Persona adalah auto.hikhik
sian dak tecik tu.sampai merajuk tidur ngan nenek dia. 1st time tau dia tak tidur kat celah mama & papa.
nak citer pasal course, dah tentu lah korang tak minat ye tak??of kos pasal audit.cuma kali ni, mama gi course yg sepesel tuk external auditor, walopon cam xde kena-mengena tapi banyak sebenarnya yg mama belajar dr course tu.
tapi,mama tak nak share pasal intipati course tu, cuma nak share pasal venue course tu lah.
ni pertama kali mama gi Melia Hotel ni. ala, hotel sebelah Berjaya punye bangunan dan berdepan dgn Berjaya Time Square tu.tapi serius, memang hati tak berkenan langsunglah.
1. pasal parking space dia.sangat scary.sempit.kalo tak extra hati-hati, mmg boleh calar-balar lah cik Persona. selain sempit, parking dia berpusing-pusing.mmg gerunlah.especially bagi mama yang tak berapa terror drive ni. kalo korang yg mmg expert memandu, mmg tak kesah sangatlah. dan yang paling mama tak berkenan, dari parking lot nak ke lif tuk ke lobby.scary.sunyi.kalo ada orang berniat tak baik, mmg takde sapa bleh tolong dah.mintak jauh lah kan...
2. toilet. memang tak berkenan langsung!!! tak sesuai tuk guest yg beragama islam, yang mementingkan kebersihan. bukan toilet dia kotor, tp tak mesra alam.maksud mama, toilet dia hanya ada pipe sinki dan flush.xde tempat nak cuci 'tettttt'.serius tak selesa. kita sebagai orang Islam, sure nak jaga kebersihan sbb kita nak solat kan. terpaksalah pulak bawak mineral water gi toilet.lagi-lagi, bile kite peknen.toilet adalah tempat paling kerap kite pergi kan, serius memang tak selesa.
3. takde dah, itu jek nak komplen.hehehe.takde lah, kata hotel 4 bintang.mestilah bagus sebagus namanya, ye dak???jgan indah khabar dari rupa jek :(

malam tadi, ada sesi gathering dgn geng sekolah mama.jumpa kat umah Ana Farhana kat Sri Pristana.tapi, mama tak dapat join lama sbb papa ada group discussion tuk assignment dia kat S.7 shah alam.
so, sesi ngadu-mengadu dan umpat-mengumpat semua akan dilanjutkan ke Ahad ni, kat umah Izan pulak.hope cukup korum lah.heee :D

p/s: TQ pada yang sudi jawab questionnaire papa tu.kowang memang superb!!! TQ lily, eida, kak yan :)



love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..mula2 pelik gak nape subjek papa Zahra berkaitan blog plak..tp tgk2 soalan tu rase paham sket2..mesti berkaitan isu sosial semasa kan yg mane ramai org salahkan guna blog tu utk kutuk mengutuk, bagi pndapat sesuka hati dsb..

apepon, sonoklah norly dpt kumpul ngan kawan2 skolah..kite tinggal minggu ni jek dpt raya umah sedara mara..nxt week papa Zara tk balik dh sbb dh kena smbung keja kat labuan..huhu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: TQ jwb questionnaire papazahra tu tau!!!kalo xsalah, questionnaire tu tuk subject communication ethic...

kalo xde aral, ahad ni nak wat mkn2 sket, juz jemput kawan rapat jek.almaklumlah, pewot makin ke depan, dah xlarat nak masak byk.hehe.
so, nnt lily dtg eyh..kalo papazara xde pun, lily dtglah ngn zara..nnt norly sms kalo jadi tau!!!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!