Thursday, 13 May 2010

Sibuk lah!!!!

Hai Korang!!!!!
sehat???
mama, papa & zahra sehat,Alhamdulillah.
mama tengah buat2 sibuk tahap gaban.
skang tengah audit subsidiary company kat Bandar Sunway.
papaham jek la, kalo dah gi sunway kompom-kompom lah jammed kan.
mama paling nyampah nak meredah jem kat federal highway way tu.
dengan drebar lori yg macam mangkuk ayun, sesuka ati nak cilok.mementanglah beso.
cik Persona tu cinonet jek kalo dah kene hempet ngan lori besar gabak tuh.
mama bengang sesangat.mama pandang lori-lori kecik besar kecik besar jek.
kalo bleh, nak hon kuat2 kasi gegar.pastu nak tunjuk penumbuk kat drebar lori tu.hahaha [macam lah besar sangat.penumpuk mama ni, cam jari kelinking derang jek.haih~]
dengan drebar2 kete yang macam tak gi sekolah memandunya.
sesuka tak pasang signal.kang kalo cik Persona hentam kang.sapa yg susah???
papa gaakkkk....hehehe.
lagi-lagi, kalo bawak kete besar sikit jek dari cik Persona, mulalah tunjuk hero kat federal tuh.
cilok sini-cilok sana, kalo dah bergesel sok, padan muka!!!
 berbakul-bakul sumpah seranah ha, kalo terpaksa redah jem neh.hehehe
dosa pun berbakul2 ye dak???heeee :D
bayangkan ye, kalo sehari 2 bakul dosa sumpah seranah, kalo 10 hari kena redah jem, mau tak 20 bakul dosa. banyak tuh!!!!
tak tertanggung.
tu yg lapanploh kali mama cakap, mama tak suka keje kat KL/PJ atau yg seumpama dengannya.
walopon derang offer gaji 2 kali ganda dari gaji mama skang.
tasanggup weh nak redah jem tu sume.
baik, gaji ciput tapi jalan lengang.
leh nyanyi-nyanyi sambil drive, leh bersms-ing sambil drive.hehehe.bahagia idop!!!

malam tadi, gi nonton IRON MAN 2 bersama chenta hati mama.sapa lagi, papa & zahra lah.
kami nonton kat TGV, bkt raja jek.
mama beli tiket time lunch, dan nonton kul 8.15pm.nasiblah anak dara tu behave jek.
khusyuk lah mama & papa dia.hehehe
memula niat nak tinggal jek budak tecik tu kat ibu dia, takut buat hal kt panggung macam last week masa nonton Semerah Cinta Stiletto, tapi zahra dah janji nak behave, tu yg berani bawak.hikhik
tapi, siyes memang best IM 2 neh.korang mesti gi tengok tau!!!

kalo korang dok area klang/s.alam neh, ada sales POLO kat GF JJBR.mmg murah. kalo korang nak beli baju tuk World cup pun ada tau!!!sila, jangan malu2!!! jangan bagi perabih dah la.
mama lom sempat beli lagi, baru beli tuk zahra & papa.tuk mama??aineh baru plan nak pergi.hikhik

p/s: skang tgh bz wat preparation tuk "hari ibu" & family gathering sabtu neh.hadiah tuk acara bertukar2 hadiah lom beli lagi.haish~


love: mamazahra ^__^

7 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wah..bestnye nak buat family gathering + sambutan hari ibu..mesti meriah!!..=D

siti said...

wah rajin nya g nonton

NONIE ABDUL AZIZ said...

kekeke...telah kulalui semuanya itu Norly..kekeke memang azab...tetambah kalau jem yang tak bergerak pastu ada plak keta kuwang ajo...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@lily azliyana @ mama zara

bukan buat besar2an pun.sekadar nk berkumpul adek-badek meraikan mak yg kami syg....

setahun sekali jek buat neh.egegege

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@NONIE ABDUL AZIZ

boleh darah tinggi kalo tetiap ari lalui semua tuh.
abes dok maki-hamun drebar yg kuwang ajo....buat tambah dosa jek.huhuhu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@siti

sebulan sekali jek...bkn salu pon...tuk mengeratkan hubungan kami.ekeke

ita cutevirus said...

dah lame tak pegi JJBR... rindu la pulak...
thanks ye sebab order cookies... if ada kekurangan, kasi tau la eks..

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!