Thursday, 15 April 2010

tetiba, teringin pulak nak...


.....panjat gunung
semalam papa email mama, tanya samada mama nak join tak papa & kawan2 opisnya nak memanjat gunung.
mama punya lah teruja okeh!! senyum sampai ke telinga..hikhik
papa bagitau, opismet papa plan nak panjat gunung Kinabalu bln September nanti.yeyy!!!beshnyaa...
tapi, mama punyalah tak sabaw.kalo boleh, wiken ni gak nak panjat gunung dah..hihi
sekali mama reply lah, lambat sangatlah.mama dah teruja, ada tak xpdc yg lain.
sekali, papa reply.ada.Gunung Nuang, Hulu Langat Selangor. Derang nak gi ujung bulan April.
Pehhh!!!Cantik sangatlah tu kan, dekat pun dekat, cepat pulak tuh.hehehe

so, mama teropong2 lah sikit Gunung Nuang tuh...
jom!!!

Mount Nuang (MalayGunung Nuang) is located in Malaysia with the height of 1,493 metres (4,898 ft). Its peak borders Pahang dan Selangor state. The mountain itself is the highest point in Selangor and part of the Titiwangsa Mountains.
There are three hiking routes to the peak and all of them were built by MalaysianDepartment of Wildlife and National Parks. Two of them start in Selangor; one atKuala Pangsoon in Hulu Langat and another at Kampung Kemensah in Gombak. The third path originates from Bukit Tinggi in Bentong, Pahang. Genting Highlandsis visible at night from the peak.

jalan ke trek
laluan tuk panjat gunung
agak mencabar :)
air terjun nan indah :)

pemandangan dari puncak :))


masalahnya, boleh ke mama nak panjat gunung dengan badan yang makin mengembang neh?
silap haribulan semput menyerang.hikhik
tapi, siyes.mama memang teringin sgt3.
mak aiih, apesal pulak mama asek teringin jek lately.
berapa malam lepas, teringin nak makan mee kari.ni mama teringin nak panjat gunung pulak.
ada apa-apa ke neh???jgn buat pasal!!!kang panjat gunung ke mana..apa ke mana..haish~

aduih, tak dapat bayangkan diri mama ni memanjat gunung.ekekeke..
kelakar lah pulak!!!
dalam keadaan cuaca yg cenggini, OK ke kalo nak panjang gunung eyh???
mama ni tak arif, so kalau ada kawan2 yang ada experience, sila2 lah kongsi...

so, tuk memfitkan badan mama, haruslah mama ke gym neh..ngeh3 [takde maknanyalah mamazahra oii..hang tu jgn haraplah nak exercise..hehehe]
takkan, nak memanjat gunung dengan badan lembik jek, kang pengsan atas tuh, siapa nak pikul.
nak harapkan papa pikul, takdemaknanyalah....
dulu, masa badan mama kuwus kerempeng pun papa tak larat nak dukung, lagi sekarang neh..
badan dah macam anak king kong dah..hikhik

ada tak kawan2 yang minat gak panjat gunung??
nak join tak??jomlahhh!!!


p/s: nak sambung berangan jap...mama berjaya menawan Gunung Nuang.ekeke :D




love: mamazahra

1 comment:

Rita Razif said...

huhu! Gunung Nuang.. bleh tahan laa tingginya okay.. eita pernah panjat ms join rakan muda hbs sklh dulu.. smpai kt puncak mmg ilang penat & air terjun tu mmg terbaek!

cuma.. kena set btul2 kt minda sbb mmg penat tahap dewa2 norly.. seriusss!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!