Wednesday, 17 March 2010

Surat untuk kawan-kawan blogger.

Kepada Kawan2 Blogger,
kawan2 sehat ke?
mama sehat je :)
Bersempena ulangtahun belog mama yg terchenta ni.[dah setahun ber-blogging rupanya..huuuu~]
mama ingat nak tukar template lah, tapi faham2 je la,mama ni bab IT memang diakui agak lembabs sikit.
jangan haraplah nak tahu semua tu..
sedangkan berkali2 kawan2 blogger dah bagitahu yang belog mama ni slow nak bukak, mama manalah reti nak betulkan.huhuhu
lembab tak lembab lah..
so, mama nak mintak tolong sikit kepada kawan2 blogger yg baik hati, dan yg agak hebat dalam bidang IT ni.
kalo tak hebat pun, ada tips tuk ganti template ke.hope dpt tolong mama.
yang penting segala mak bapak widget tu tak hilang.
kalo ada tips nak bagi semua bloglist tak hilang lagi baik.hikhik.[bagi betis, nak peha!!]
mama macam dah boring ngan template ni, so niat hati nak tukarlah...
kepada template yang cenggini pulak...
cumil kan?masih 3column...tp, kedudukan tak sama cam template yg lama..
agak2 boleh ke? [aduh, lembab nye mama!!!]

macam ni pun dah ok.cute gak pe??3column yg sama cam yg lama.senang sikit ke?

yg ni OK gak, tapi kalau kaler pink lagi masyukkk!!!



yang ni pulak cam tak sesuai.tp olehkerana kaler pink,i likeee!!!


yg ni pulak simple but nice :)


lawa gak..tp, kenapa bkn pink???


yg hijau ni pun lawo gak...
kalau mama nak tukar template yg kedudukan column yg lain sikit dari yg asal, boleh ke?
kalau nak kekal kan widget camna?
bloglists akan hilang ke kalau tukar template?
uiish!!!banyak noh soalan.harap kawan2 dapat tolong mama...


love: mamazahra

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

kite pon lembab sket bab2 IT nih..tp rasenye klu nak tukar template mcm tu, widget n bloglist mmg akan hilang. tk taula kalau ade cara nak kekal kan (menas copy html or lain2).

kite slalu malas nak masukkan balik widget n bloglist baru, so selama2 ni dok asyik tukar2 background jekla..senang..=p

hrp2 dpt jawapn lain dr blogger yg lebih terer..lehla share2. kot2 mama Zara ni pon nk tukar stail blog baru kan..hehe

norly saliana @ mamazahra said...

lily: tu ar pasal.tu yg cam pikir 1000x nk tukar template.tp, skang ni norly tgh gigih copy & paste segala tok nenek widget & bloglists...

zh-ena said...

klu nak tukar template baru gadget tu semua akan hilang

jd sebelum nak tukar copy dulu semua coding gadget tu pastu save pada maner2 tempat la

pastu dah tukar template copy blh semua gadget tu paste satu2 pd blog baru


biasanya klu blog lambat buka ada gadget yg kena buang

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!