Wednesday, 2 December 2009

Bulan Cinta - Episod 1

kalo kowang baca ticker kt side tepi tuh.
sure kowang tahu apesal mama taksub benar ngan December neh.hehehe
bulan Dec'09 neh, adalah bulan anniversary mama dan papa.
ulangtahun yg ke-3 kami.
rasanya, baru semalam kami diijabkabulkan.
baru semalam, berdebar rasa hati masa papa jabat tgn Along mama tuk dinikahkan.
cam tak sangka, mampu gak kami pertahankan bahtera rumahtangga kami.
walopon sering dilanda badai.
walopon sering diamuk ombak.
walopon sering tergigit lidah.
Alhamdulillah.
so, tuk meraikan bulan CINTA kami neh,
macam-macam mama plan tuk 3rd Anniversary neh.
yang kowang sedia maklum.
anniversary kami neh istimewa sket sbb sama tarikh ngan besday papa.
so, kami akan celebrate 2 in 1.
tak ke jimat??
baik punye plan kan???
*senarnya, plan tuk menjimatkan duit beli 1 hadiah tuk 2 events.ahaks*
ape yang mama plan??
ni hanya sekadar plan.
bergantung pada tahap kemewahan poket mama dan papa.
  • makan angin

nak kuar jalan-jalan yg tak kuar byk bajet.boleh gitu???

mungkin Genting or Cameron Highland...atau mungkin PD saje.

tp, tu sume bergantung pd cuaca gak la.

skang kan musim hujan, cam tak sesuai jek nak gi pantai kan.

  • nak gi wat outdoor photoshoot

[ada sesapa nak bg spesel package???]

kalo boleh nak pakai wedding suit. itu pon kalo masih muat lagi.hikhik

apa motip???

sedih nak story neh.

bisa membuat airmata tumpah neh.hukhuk

sbb album nikah dah rosak.kena ujan.

CD pulak takde.

softcopy dah takde sbb PC papa dah kena reformat & sume gambar xdpt diselamatkan.hukhuk

mama da try survey OP, malangnya sepanjang bln December neh derang fullybooked.

maklumlah, musim mengawan.eh!takdelah, musim orang kahwin kan???

so, mungkin akan ditangguh sehingga musim org kawen surut sikit.

  • dinner

kalo boleh nak dinner berdua jek. [zahra tinggal ngan ibu ye!!!mama ngan papa gi dating jap jek.ahaks]

lama gile tak dating berduaan ngan papa.

kasi imbas kenangan baru kawen dulu.hikhik

  • Anniversary Cake & Cuppies tuk besday papa

nak tempah Man U kapkek tuk papa nye besday & kapkek anniversary tuk kami.

tempah jek la, malas nak buat.hukhuk

tak surprise kalo buat.

  • Present

yang neh, mama lom pikirkan lagi.

idea ada, tapi lom decide lagi.

kowang ada cadangan tak?

mama ingat nak belikan papa jam tangan.

sebab jam tangan Polo tuk couple yg papa beli tuk kami mase 2nd anniversary dulu dah masuk air.

papa kan gi keje merempit.

so, time hujan lebat tuh, jam tu masuk air.

jam yg mama punya still ok lagik.

so, memang sesuailah kan mama belikan jam.

apa kata kowang???

okeh.

setakat neh, itu jek plan mama.

takdelah gempak mana.

yang penting, tanda ingatan tuh.

betul tak?


p/s: 22days to go.can't wait lah!!!

dan lagi satu,

sepanjang Bulan CINTA kami neh.

mama akan imbas balik kenangan tentang mama dan papa.

sila jangan muntah baca okeh!

kalo ada yg ikuti belog lama mama.Sure tahu cerita cinta kami.

so, mana yg tak tahu.

mama akan story bit by bit.so, ada banyak Episod lah.

sila jangan muak ye!!!





love: mamazahra =)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

ececeh..bulan cinta yerk..romantiknya..=D

nmpak menarik sume planning norly tuh..dpt salah satu tercapai pon ok jugak kan..hehe..nway, syg nya album kawen rosak. tkde softcopy plak tuh..huu

~mamazahra~ said...

lily: jiwang 18karat kan???hikhik album kawen ok, cuma album nikah jek.sbb time nikah tu, xde OP..juz kamera seniri.lupa nak burn kt CD juz harapkan memory card jek.sekali kena virus, lgsg xleh nak simpan.yg ada dlm album tu..adalah sikit yg dpt diselamatkan, tp warna dah semacam jek..huhuhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!