Wednesday, 2 September 2009

~ Penang - Day 2 ~

Isnin,24/08/09 4.30am, mama bangun sahur.
kak CT da sampai.
gi sahur kt cafe hotel ngan kak CT n family.
sgt sedih tgk hidangan sahur.
lagi sedap mama masak seniri.hukhukhuk
makan ala kadar n masuk bilik.
kat Hotel Grand Continental neh xde iron tuk setiap bilik, yg ado hanya iron room yg share reramai.
so, mama pinjam iron kak Ct.
ingat nak iron dlm bilik jek, aleh2 try kt sume plug yg ade, 1 pun xleh guna.
akhirnya, cabut plug TV n pasang iron.
sampai ke subuh mama iron sume baju ekje.
bile da siap, ingat nk pasang balik plug TV.
sudahnya, xleh pasang.
gigih pagi2 buta kak CT call kan recep hotel tuk wat maintainance kt bilik mama sbb phone kt bilik mama rosak, xkn mama nk guna henpon kan. [hee..alasan!]
pas subuh mamat tu dtg selenggara sume bilik mama, dari phone, almari, suis lampu n semua suis dlm bilik.
masuk keje aineh, xde mood.
yg buat mama bengang ngan hotel neh, dlm website kemain lg tunjuk gamba n facilities tip top.padahal.HAMPEH!!
itu kan namanya pembohong.
mama n kak CT ngadu hal bilik mama pada manager.
then, memaseng decided tuk check out n tukar hotel.
Pas abes meeting, kul 12, kami check out.
n check in Cititel Hotel yg much2 better than Hotel Grand Continental.

p/s: ada byk lg kisah sedih kt Penang.next entry la :)

love: mamazahra =)

4 comments:

NONIE AZIZ said...

ya allah sesaknya nafas kalau macamni!! akak ni sepanjang outstation ke utara kalau area penang tu Hotel Sunway tu jelah yg kitaorang selalu stay..Yang lain tak pernah sebabnya so far kat situ mmg ok..

Qistina's Mama n Abah said...

Mama tina memang tak tau la hotel2 nih..tak penah tido hotel kat penang..

so moral of the story..jgn dok grand continental penang!

Tapi mamazahra ni tabah tul kan...

~mamazahra~ said...

k.nonie: hotel sunway tu ok ke? x kecik ke? bdk opis norly sukakan yg luas sesuai tuk family. norly ade gak suggestkn sunway hotel.tp, kena reject.hikhik :P

mama tina: ni 1st time mamazahra gi penang tuk otstesen.kononnya, nka budget, last2 seniri merana :P

NONIE AZIZ said...

tak keciklah...macam bilik hotel yg Norly duduk tu tapi siap ada kerusi dua utk lepak2 tu..

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!