Monday, 17 August 2009

~ Pengalaman Pertama ~

mama bukan orang yang suka involve dlm ape2 majlis.

lg2 smp mama kna menonjol diri di khalayak pulak.

senarnya, mama lebih suka berkerja di belakang tabir sbg assistant pun xpe.

terpaksa buat banyak kerja pun xpe, asalkan x payah mama nk enterprem.

Apa yg mama nk cerita ialah...tentang...

pengalaman pertama.. ( bukan malam pertama ek :) )

tp, pengalaman pertama mama terpaksa menjadi emcee.

Nak kata dipaksa,tidak juga kerana tugas ini telah dipertanggungjawabkan kepada mama.

Jadi nak or taknak kena la juga buat walopon berat jek rasa hati.

bukan mama xnak mengelak, rasanya cam x patot lak kan...

da org bg tggjwb, terima jek la...

at least, mama leh belaja benda baru. [ayat nak sedapkan ati :( ]

Ekceli mama x penah jadi pengerusi majlis or emcee.

so, mama rasa tugas ini amat membebankan.

Rasa cam nak demam pun ade.

rasa cam nak pengsan pun ado.

rasa cam nak terkucil pun ade.kihkihkih :D

mama akan jadi emcee tuk "Brainstorming Session" tuk dept. mama.

mama x kesah sgt kalo sume opismet mama jek yg ade.

tp, siap jemput audit committee chairman bagai. seriau gak mama.

lagi2 AC yg bergelar Datuk.lg lah gigil pale lutut.

mama ni dah la ade penyakit akan tersyasul2 time bercakap kalo nervous.

mmg derang aka bdk opis mama akan bantai gelakkn mama punye lah..

mama da kenal sgt derang =)

so, akn bermulalah persiapan mama tuk merangka teks yang akan digunakan nanti. hahaha

mama akn try mintak bdk2 opis neh tlg pape yg patut.

pastuh kena baca ulang2 kali bagi mengelakkan kesalahan.

kang tersasul2 depan Datuk, buat malu jek :P hikhikhik

p/s: selama 2,3 ari neh mam nye kepale agak serabut sikit... dok pikir ayat terbaekkk punyee nk cakap this Wednesday n thursday.. Brainstorming sesion tuh berlangsung selama 2 hari kt Hotel UiTM dihatiku...

n kalo kowang ade idea bg mama x nervous, silalah tinggalkan komen =)

love: mamazahra =)

8 comments:

NONIE AZIZ said...

hahahaha..sama la kita Norly...akak prefer kerja dibelakang tabir...tidak bercakap depan orang ramai...mau muka ni rasa biru, hijau semua ada...tapi tak pa norly...practice rajin2 nanti perfect la tu..silap hari emcee untuk tahun seterusnya muahahaha

~mamazahra~ said...

k.nonie: lawak ar. kalo norly jd emcee neh, sure lenkali derang tobat nk undi norly.hahaha :D

lily azliyana @ mama zara said...

huu..kite pon ade mslah same. bab2 public speaking nih mmg 'ketaq' habis. agaknye klu kena jadi emcee mcm norly mcm manela..mau merayu kat leader mintak tkr org..hehe

~mamazahra~ said...

norly senarnya, tanak.
tp, terpaksa lah.hukhukhuk :(

ibu_umairah said...

cabaran laa namanyaaa itu...hee.heee

zh-ena said...

bwk la ena sekali confirm hilang nervous hehehehe

adda said...

norly, mmg tak best jd emcee ni.. tp kalau nk tips.. cuba buat latihan kat rumah byk2 kali.. cam rehersal la.. buat sampai rasa dh kompiden.. ia agak membantu..

~mamazahra~ said...

ibu_umairah: akn ku sahut cabaran itu!!!

zh-ena: ena nk teman eyh??? jom!!!

adda: wokey, tenkiu =)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!