Wednesday, 19 August 2009

~ Dinner d AROMA Ikan Bakar, Pantai Jeram ~

maseh cerita Jumaat ye puan-puan.
sila jgn muak or menyampah baca belog sy.
Jumaat malam tu da janji ngn my sis, Endek aka ibu Zahra nak belanje mak mkn kt Kedai yg mama gi last week ngn my bestfwen ever, Zura Lias.
So, tgh hari Jumaat tu mama da call AROMA ikan bakar tuk reserve tempat tuk kami.
pas maghrib, kami gerak satu kete jek.
agak berhimpit2 cam nasi himpit dlm persona non grata.
tapi tak mengapa asalkan dapat mkn seafood fresh kt AROMA.hikhikhik :P
on da way gi sana, si tecik da titun sbb ibu zahra cakap, siang JUmaat tu lgsg cik zahra x titun.
so, sementara mama n ibu pilih seafood.papa perlulah riba cik zahra.hehehe :)



see, sgt lena...

sementara tunggu hidangan sampai, kita posing dulu. wajib keh, katanya nk masuk belog.heee :D


ibuzahra n irfan

ayah zahra ngn iqbal

mama n my mak tercayang

menu pilihan kami...
1. ketam berlada


2. ikan Jenahak bakar AROMA



3. udang sambal


4. udang goreng tepung [tiada dlm gamba sbb da di ngap ayhzahra =)
5. limau ais 1 jug n teh nipis panas tuk mak

yg sepeselnye AROMA ikan bakar neh sambal cicah ikan bakarnye..mabeles tau!


kalo kowang rasa cam terliur n nak rasa gak ke"mabeles"an kuah cicah ikan bakar AROMA neh, sila jgn malu, jgn segan mintak no tepon derang tuk reserve meja...
kowang bley pilih nk dok tepi laut, or dok bersila kt pondok or dok depan stage.

p/s: ayah zahra plan nk mkn kt cnun lg time bukak puasa.tungguuuuu!!! [mama bab mkn FREE neh no hal punyee lah.heee :D ]





love: mamazahra =)

3 comments:

zh-ena said...

sggh terliur tgk letam berlada tu

NONIE AZIZ said...

salah satu sebab akak suka blog awak pasal ada entry pasal makan2..AROMA ni plak kat area mana Norly..kasi tau sket...

~mamazahra~ said...

zh-ena: mmg sedap ketam berlada tuh. sgt rugi x cuba tau :)

k.nonie: norly neh mmg suka jalan-jalan carik makan :) AROMA ni kt pantai jeram.kalo akak masuk jln nk ke pantai jeram, b4 smp pantai tu ada jln masuk kiri..dr jauh nmpk lampu kt AROMA tu berkelip2.

p/s: kalo k.nonie tatau nk carik gak, jom lah kite gi sesama :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!