Friday, 21 August 2009

~ Berita Sedih pembuka Ramadhan ~

Kalo tahun lepas, 1 Ramadhan 1429H ribut petir melanda.
abes bumbung tercabut.
Tahun ni pulak, kami sekeluarga di gemparkan dgn berita H1N1.
semalam, balik dari attend "brainstorming session" d Hotel UiTM..
mama di kejutkan dgn berita, Irfan anak kakak mama, Endek aka ibu zahra suspected H1N1.
mase dia check up kt Klinik Kesihatan Pandamaran, dgn ujian ujian ringkas tu, Dr suspect irfan di jangkiti H1N1 n Dr tu sarankan Endek bawak irfan buat detail check up kat Hospital.
kami sekeluarga agak sedih dgn berita tuh.
yg mampu kami lakukan adalah doa n solat hajat.
berat mata kami memandang, berat lagi bahu my sis& family yg memikul.
so, irfan kami kuarantinkan sebelom pagi neh ada detail check up kt hospital.
dia lgsg xleh dekat ngan zahra...

dan pagi neh...
mama masuk opis lewat, sbb xde sape nk jaga Zahra.
kami berdebar2 time my sis kt Hospital.
so, dapat jek result check up dia gtau yg Irfan hanya demam panas, xde kena-mengena ngn H1N1.Alhamdulillah.

lega lah rasa hati, satu malam mak mama xtitun.
dok solat hajat n doa muga Irfan xpape.
risau sungguh rasa hati.

mama harap sgt yg irfan mmg betul2 sihat, keputusan ujian td mmg betul2 accurate.

sayu hati mama pag tadi, b4 derang bertolak ke hospital.
muka my sis sayu jek, irfan lak ngn mask terus masuk kete.
dia ada cakap:
irfan: "ibu, adik xleh cium Dhia Zahra ke???adik rindulah..."
kami yg dengar nk menitis airmata...
yelah, setiap hari, Zahra lah dia manjakan... bile dia kna kuarantin neh, lgsg xleh dekati Zahra...
ibu pun jawap, "kalo adik xpape, adik leh kiss Zahra eyh..."

alhamdulillah, semuanya dah selamat. Moga kami sekeluarga sehat sejahtera hendak-Nya.


love: mamazahra =)

5 comments:

rizz said...

siannnya sedey

~mamazahra~ said...

rizz: mmg sedyh :(

~mamazahra~ said...

rizz: mmg sedyh :(

shiemz said...

Risaunyer kan... semoga keluarga kiter dihindari penyakit ini kan... amin

~mamazahra~ said...

shiemz: betul tu.amin.sama2 lah kite doa

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!