Monday, 8 June 2009

~ bile mama emo ~

hehehe...tajuk diatas tiada kena mengena secara langsung ngan stori yg mama nak habaq kat u ols...hehehe :)
saje jek...nak buat gempak...
kowang rasa teruja tak, nak baca??? takde??? takpe...lupakan jek tajuk n3 tuh...
tapikan..
mmg mama sedang emo..
sbb mama sedang "perang dingin" ngn papa...
majuk ngan papa sbb papa cancel nak gi beli kasut baru tuk my lil zahra...
bukan pe...
cian ngan budak tecik tuh...
kaki dia da melecet dok pakai kasut yg bukan saiz dia dah...
mama plan nak gi sabtu lepas... papa kata belah petang sikit la...
bile da lepas zohor.. mama ajak lagi..tetiba papa kata pas balik umah MIL...dia nak gi sana dulu..
mama okeh lagi... tapi mama gtau kena beli sabtu gak sbb ahad nak gi wedding kawan mama kat kajang..kang si zahra takde kasut lak...papa kata okeh..balik daru umah MIL baru gi...
lepas papa dgn gumbira hati nya melepak kat umah mak dia...
smp kul 4 lebyh...
mama tagih ah janji papa...
dia cakap, okeh jap lagi..nak lelap 10 minit..okeh!
kul 5..mama kejut ah papa...
pastuh papa wat muka "bedek" jek...
ngan suara yg cam tak puas hati... papa cakap, jomlah!! [cam mama paksa pulak kan??sedangkan dia yg berjanji...huh! geram jek mama...]
on the way nak gi tuh, zahra dah tdo...
papa kata sok jek lah pegi, b4 gi kenduri kawan mama tuh...
sian kat zahra...baru nak lena...
so, pe masalahnye??? zahra dok lam stroller...bukan pape pun...atau itu hanya alasan papa???
suka ati awak lah bie...[mama malas nak gaduh2..] janji, esok zahra pakai kasut baru...sian kat dia..melecet kaki...
mama ada gak suggestkan kat papa nk gi mlm minggu tuh...
tapi, papa nak gi wedding kawan dia kat Pantai Remis...
okeh...
mlm tuh si tecik zahra pakai lagi kasut sempit tuh...
so, tuk elak kaki melecet...mama kendong zahra...
pagi2 morning ahad tuh...we ol kuar umah...
mama da gtau papa yg kdai adidas kt bkt raja tuh bukak kul 11..tapi, papa yg keras kepala tuh..nak gak cakap kul 10 da bukak...
suka ati lah! nak menang jek...
mama cakaplah yg Jusco mmg bukak kul 11...
okeh, papa ajak gi Klang parade jek..
dia kata, gi carik kat Al-ikhsan...
okeh la...
sampai kat KP kul 10.30... kedai Al-ikhsan tutup lagi...
so, mama ajak lah gi Parkson...carik pezen tuk Ummu...
kuar dari parkson pun, kdai tuh tak bukak lagi... tunggu jap...mama ajak gi McD, sbb zahra da lapo...
gi semula kdai tuh...
da bukak....
budak2 al-ikhsan tuh tgh sapu2 n susun kasut...cam nyampah tgh kitorg dtg pagi2 morning...
mama pun da hangin jek....
mama pon ajak ah papa kuar...
mama pun bebel lah...
ye lah, sapa tak marah...
kalo gi petang sabtu tuh sure dah dapat kasut tuk zahra...
we ol bertekaklah...
memaseng nak tegak benang memaseng...
bebel2 kat papa.. salahkan papa lah... pe lagi! mmg salah papa pun...
papa bengang!
bawak kete laju cam pelesit..
mama diam jek..meleleh air mata..
so, sampai aineh..maseh emo..hehehe
geram sgt kat papa...
dia wat sambel lewa jek..
tak sian kat zahra agaknya...
bukan zahra ada sepasang jek kasut... tapi, ketiga2 kasut zahra da ketat... merah2 kalo paksa pakai gak....





emo2 gak... wajah mama n zahra harus ada bg menyerikan blogku ineh...



walopon majuk ngan papa... gambo papa n zahra wajib ada gak~

okeh~ da takmo nak citer emo2 neh.. nak stori yg epi2 lak.. u ols perasan tak yg kaler cat umah mama da bersalin kulit?? cun tak???
mula2 ini..


pas tuka..jadik cenggini...



aineh, mama berdua jek kat opis...so, kerana mama maseh emo n takde mood... mama tukar ah cat umah neh.... kasi meriah gitu... my feberet kaler... i laikkk~

2 comments:

Raja Radiah said...

ala ciannya dia...kesiankan kat anak kalau kaki melecet...kita orang tua tak pe lah...hehe tu pasai lah akak suka shopping barang E in sorang2...tenang dan aman...sib baik ada kete sendiri...senang nak pi memana...panjang je langkah kaki akak kalau time gaji...hehe

~mamazahra~ said...

sy ada gak soping seniri...
ada beli kasut tuk zahra...
tapi, terbesar lak...
tatau yg nike n adidas tak sama size..
sampai skang kasut yg sy beli zahra still xleh pakai...
kasut yg ada da ketat...
nak gi berdua ngan zahra jek, takut x terkawal sbb zahra da makin lasak...
susah ah lelaki neh...
rasa cam x paham jek..hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!