Tuesday, 26 May 2009

~ stori jumaat yg indah~

wallawei, lama giler mama tak hapdet blog neh...

mesti u ols ingat blog mama nak pupus dah..

sowi eyh, blog neh maseh bernyawa cuma dah agak bersawang kerana tuan punya blog amat bizi dgn tugasnya...dah hampir sebelas hari berulang alik meredah jam di federal highway Klang-Bdr Sunway...

mak aii, tak larat redah jam tetiap pagi n petang...

rasa cam nak pecah pale...nak hantuk2 kat stereng...

mama tak dapat bayangkan owang laen yg hari2 dgn gumbira hati dok kt klang or shah alam tapi keje kat KL...

demi carik rezeki yg halal...redah jek lah..ye tak???

tapi, mama mmg tak sanggup...

sebab tuh, baru sebelas hari mama dah bebel kat papa...

badan sakit drive lelama...

tensen redah jam..ngan pemandu yg sewel suka motong sesuka ati..ngan pemandu yg suka cilok dpn kete mama dgn tanpa segan-silunya tak bg signal..sungguh hampeh okeh!!!

seb baik...mama yg sgt sabar n baik ati neh..biarkan n bg jek laluan pd mereka yg kononnya mereka jek nak cepat sampai umah...

apa yg mama merepek neh??

harus ke bebel2 kat kowang???

okeh...

ekceli banyak giler nak stori-mori ngan kowang...xtiviti mama n tentunya hubbyku terchenta n puteriku yg sgt comel momel ituh, zahra pada jumaat lepas..

banyak gile aktiviti okeh...harap jgn nyampah okeh..kihkih :P


mama nak mulakan stori jumaat yang indah...


pepagi gi opis...bukak email jap...then, kak siti suh gi HQ kat bdr sunway...adoyaii, haruskah aku meredah jam sekali lagi?? ececeh...

tapi, seb baik mama masuk opis...di pagi yg indah ituh...mama dapat cheque..yeyyy!!!!

rezeki-rezeki..kehkeh

mama dgn gumbira hati gi bank dulu b4 gi HQ..dan dgn hati yg gumbira tolong member2 lain bank in cheque tuk derang...ala-ala minah despatch gitu..hahaha [pe salah nye tolong kawan kan?? amalan mulia tuh...]

memula gi isi minyak kat esso, ye lah kang ada yg tolak kete plak kan...hikhik...

pastu gi Affin bank, Port Klang...konon2 nk gi bank in chq tuk mama n zai, my opismet...

mengong tul mama neh tau! bukan nk nengok jam dulu... kowang nak tau tak?? kul 8.50 mama dah terpacak kt depan bank..kahkahkah..gelakkan mama ramai-ramai....

so, tuk menutup malu mama singgah gi beli kuih kat depan bank tuh...masuk kete bedal kuih..

kul 9.15 baru berlari ke bank...hehehe..[kowang bayangkan...mama berlari dari kete ke bank dgn berkebaya nyonya kaler pink..hikhikhik] lantaklah..yg penting, mama nak jadik org pertama...kihkihkih

yg menambahkan kehampehan mama hari jumaat yg indah tuh... bile nombor mama dipanggil..mama lom siap isi form...yelah, mama kna isi dua form..satu tuk mama, n satu tuk zai...maka, nombor mama dah terlepas...

pas abes isi form, mama dengan selamba ala2 badak... gi kaunter...[seb baik, kakak kt kaunter tuh tak bising2..ekekeke :D]

pas selesai...mama berlari-lari anak ke maybank pulak tuk wat fastchq tuk asyanie...sian kat mamat tuh...dia da sampai HQ...so, mama dgn baik ati..bank in tuk dia...

setelah selesai semua urusan...mama bertolak gi bdr sunway dgn meredah jam....

kul 10.30 baru sampai..masuk kt bilik auditor dgn tersengih-sengih..dan harapan supaya team leader tak marah....kehkehkeh

yang menambahkan jumaat tuh jumaat yg indah...lunch time ituh, team leader bawak gi sunway pyramid..yeyyey!! soping time...

pas makan kt Nando's..yg paling best, ada babak jejak kasih kat ctu... mama jupe coursemate mama, farhana aka tubegirl..amat gumbira hatiku...lama tak jupe dia..maseh menten kuwus...cuma haku yg semakin debab..ahaks~

acara makan2..amat menduka-citakan..amat tak sedap ituh burger...cam hampeh...

pas makan...soping la pe lagi...

lagi-lagi ada sales kat tgh2 tuh padini group nye barang...

mama sambar shirt Padini Authentic tuk papa..kaler pink lagi.. 3 pasang baju tuk my cute lil zahra...sehelai padini work kemeja tuk mama...sepasang kasut vincci yg hanya berharga RM17.70..hahaha..sangat murah okeh... tak lupa sepasang baju tuk arissa,cucuku....lalala~

sungguh gumbira...

masuk opis, ati senang...wat keje pun epi jek...hahaha~

asyanie sindir2 mama...bile nampak mama jinjit beg soping...dan dia ngan selamba menggelarku..heroin shopaholic the movies..ade ke patut?? normal ah tuh...pompuan nampak sales...sure jinjit beg kiri-kanan..hahaha~

dan mlm ituh, papa dah beli 3 keping tiket wayang, dia mintak tolong opismetnye beli kat bkt raja...Terminator Salvation....sgt best citer tuh...tapi, zahra telah memotong stim kerana nanes dalam wayang...sure ramai yg menyumpah2 kami..harap maaf...zahra tiada mood tuk menonton wayang malam tuh....

walopon mama dah sogok ngan popcorn n jajan..zahra tetap nanes...seb baik, mama dok atas sekali..leh la pujuk zahra kuar jap..hehehe

tapi, terminator salvation tuh mmg best giler... kowang dah nengok ker?? silalah...gi nonton..pasti anda berasa seronot jika anak anda tak buat hal cam zahra....

okeh itu saja...



p/s: gamba sekadar hiasan..tiada kena mengena ngan itu cerita

3 comments:

Fara_Adura said...

Hye mama..

Banyak kesah ek..sangat menarik..hehe.Jem memang sangat merimaskan.. lemas, sesak napas, selsema, senggugut..suma ade..haha.

Zahra da tgk wayang ker..fara pon tingin nk tgk jangan pandang belakang congkak..tapi tkot sofea ngamok aje..hehe..

~mamazahra~ said...

fara: kesah yg ntah pape..hikhik...mmg sgt benci jalan yg jem..kalo mkn roti ngan jem sedap ah...ahaks~

ni kali ke 3 kalo tak silap bawak zahra gi tgk wayang..salunya okeh jek..ntah angin ape, jumaat lepas ngamok lak dia..hikhik

azzul said...

bestnye dpt bawa bb p tgk wayang...sy n hubby taktau le ble bw si nopal tu tgk wayang sah-sah dia meraung kt dlm tu..hehehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!