Monday, 27 April 2009

~ TAG dari Mama Syafi ~



Mama dapat TAG neh dari mama-syafi


tenkiu =)


ok, mama sangat teruja nak jawab tag neh...


1) Letakkan gambar anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.



Zahra selepas kuar dari labour room

Zahra sehari pas lahir~

2) Letakkan butir ini :Nama penuh : NUR DHIA ZAHRA BINTI MD ZAHARI
[ NUR=Cahaya DHIA=Sinaran Zahra=Yg berseri]

Nama Panggilan :ZAHRA… family yg lain ramai yang panggil DHIA, tp mama dan papa suka panggil ZAHRA … nampak klasik nama neh…ngeh3

Jantina : PEREMPUAN..


Tarikh Lahir : 22-10-2007, 5.05pm (Dijangka bersalin 24-10-2007… kalo tak, kami 1 family lahir 24hb…mama=24-06-82 dan papa 24-12-80 tp,takde rezeki Zahra nak sama date ngan mama dan papa…hehehe)

Tempat Lahir : Hospital Besar Tengku Ampuan Rahimah, Klang


Berat Lahir : 2.85kg


Cara Kelahiran : NORMAL...Alhamdulillah.


3) last sekali... apakah HARAPAN korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini JADI APA besar nanti... dan KENAPA..?


HARAPAN : Mama dan papa harap NUR DHIA ZAHRA akan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah, bijak & beriman…Mama dan papa gak harap, Zahra menjadi seorang anak yg sentiasa taat kepada agama, sentiasa menghormati orang tua & paling penting menyayangi mama dan papa sepertimana mama dan papa sayangkan Zahra.


AMBITION: Mama dan papa taklah letak harapan tuk Zahra akan ikut jejak mama dlm bidang perakaunan or papa dlm bidang logistic…Zahra ada hak tuk pilih kerjaya apa sekalipun…asalkan kerjaya tu tak salah disisi agama & undang2 mesia…[tapi kalo Zahra nak jadi doctor or engineer, mama dan papa akan sentiasa menyokong & mendoakan Zahra…amin~]


KENAPA: Sebab mama dan papa takmo paksa Zahra… Zahra ada hak tuk pilih kerjaya nya bila besar nanti, tapi mama dan papa akan bg guidance yang terbaik tuk Zahra…okeh?

4) Nak tag siapa eyh??


http://ammliza.blogspot.com/

http://mamababydanish.blogspot.com/

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..muka zahra mcm tak berubah jek sejak dr baby ek.nway,nama ZAHRA mmg klasik. thats why kite pon sukeeeeee name tu..hehehehe..

p/s: pndainye mama zahra menggubah hantaran. siap jadi jambangan bunga tu. lawa2...=)

~mamazahra~ said...

lily @ mama zara: takde la pandai mane pon... simple2 jek :P

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!