Friday, 10 April 2009

~ Department Lunch @ Bagan Restaurant ~

























































































































caption tuk gamba2 diatas :
  1. Bismillah.. jemput mkn semua !!!
  2. makan-makna sambil chit- chat
  3. memaseng amik... takut tak cukup..muahaha!!!
  4. amekkkk!!! sape cepat dia dapat...
  5. kak siti, tingginye angkat senduk... mama lak wat muka sedih...takut tak dapat...he3
  6. apa yg En. Iman tunjuk2 tuh...en. Bakar cepatnyee mengunyah... En. Razman lak khusyuk menyenduk lauk...huhuhu
  7. En. Zizan, sivaji-da-boss tgh senduk lauk... seblahnye... si C-kin... tunduk jek.. control ayu la plak...huh! mama senyum simpul jek.. tak yah control2...meme menten ayu...
  8. kak Ct n En. iman nmpk tgn nye nyenduk lauk... En. bakar, en. razman & En. Yazir... dok mengunyah jek =)
  9. wajah-wajah kekenyangan.. En. Iman & En. Bakar
  10. Bos & C-kin... ambOih, mesraaaanya..!!! mama menjeling jek kejenya... mulut lak muncung jek....
  11. Kak CT menerangkan cara2 masak siakap stim.. mama n En. Iman.. dengar dgn khusyuknya...
  12. geng 3 serangkai.. En. Bakar, En. Razman & En. Yazir... cuci mulut la pulak...
  13. merpati 2 sejoli.. boss & C-kin...[ada pape ke neh??? teng3]
  14. gambar kenangan kt Bagan Seafood Restaurant... jauh2...malu2 la pulak...
  15. rapat skett! 1..2..3...
  16. snap!!

Cerita neh da lapuk okey… alkisahnya berlaku bulan februari lepas..

Hahaha…

Tp, mama nak story gak…tak pedulik…suka suki mama lah nak cerita…

Blog mama, ikut suka mama lah nak cerita yang da lapuk ke.. da basi ke…

Bukan ada orang kesah pon… bukan ada yang baca pon blog mama neh…

Hahahaha… [gelak devil~]

Ini fes time tau, mama join department lunch neh… bkn sbb derang tak ajak mama sebelum neh… tapi sebab mama lom keje kat cni lagik la…hahahha [gelakkan diri kamu seniri~]

Mama ekceli hari tuh EL “emergency leave” sbb bapak sedara tiri mama meninggal…tp, kul doblas da selesai.. kalo tak, mama missed gak lunch neh…
Tp, depa call suh dtg gak…lunch sesame… mama wokey jek! Makan kan…hehe

Bukan mama tak sedey, ok… Allah lebih sayangkan my uncle tiri tuh… so, redhakan jek la… kitorg yang masih ada ni, teruskan lah hidup… mama tak berapa rapat ngan family tiri arwah abah mama tuh…

Okey, lupakan semua tuh.. kita cerita makan…

Biasanye, mengikut cerita orang-orang lama …ops! senior-senior kat sini… derang wat department lunch neh every month… so, alhamdulillah… mama meme suka makan-makan neh ~ yummy! Lagi-lagi kalo Chinese cuisine… meme febretku~

We ols lunch kat Bagan Restaurant, Port Klang… time: lunch hour la…. Da namanya lunch… tak kan lah tengah malam.. ye dak??
Menu: Chinese food.. ada lemon chicken, butter prawn, siakap steam n etc… byk lah… mama bedal jek…meme sedap sgt!
satu department sume join, sivaji da boss-Encik Azizan, En. Yazir, En. Iman, En. Razman, En. Bakar da only one[heheheh!], kat Ct Nazirah yg cumel, mama n C-kin...

Lagik pon, Encik Mizhan Asri, HOD Corporate Comm. Pon siap join venture sekali… tu yang ber++ meriah…hehehe… bkn sbb Encik Mizhan ni sangat sepesel orangnye, okeyyy…

Tp, sebab dia bawak camera NIKON dia,k…[mama leh la tumpang sekali~ chehh, perasan lawo lah mama neh!]

Tak kesah, la… apa mama pedulik!

Tapi, makanan meme sedap…yummilicious gitu~ sehingga menjilat jari… ops! Mama makan ngan sudu okey… tak leh jilat jari…hahaha~

2 comments:

adura said...

Wahh..tingginye kawan mama angkat senduk itu..hehehe..:D
Sodapnye..syiok masuk blog2 yang banyak makanan neh, kenyang tgk pic je. Pas penat layan blog, lapo le plak..ekeke..terliur kan

~mamazahra~ said...

tu ah.. tgh asam pedas yang farah gi tuh.. terliur gak...
senang2 kang nak torai!hikhik

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!