Saturday, 12 February 2011

Sama, Tak Serupa ?

Salam Sabtu semua :)
apa plan aineh?
mama?takde benda pun, maklumlah orang dalam pantang lagi.dok umah jek la.
kalo dah abes pantang, takde maknanya nak dok umah kan.kompom plan dah tersedia dari Jumaat lagi.ekeke

okeh, sementara menunggu air rebusan mandi siap, layan belog dulu lah.
anak-anak pun masih tidur.
okeh, di pagi Sabtu nan indah ni nak cerita pasal anak-anak lah. cam comel jek kan sebut "anak-anak"? cam ramai jek anak.hikhik
ramai lah kan, 2 orang dah. kire produktif gak lah.dalam 4thn lebih berumahtangga, dah 2 orang anak.hehe :P

meh, nak tayang gambar Zahra dan Zharif...
nak tengok samada derang ni sama atau tak serupa langsung...
ramai yang datang "muyi" atau ziarah Zharif, cakap yang tak serupa langsung muka Zahra dan Zharif.
tapi, mama rasa cam sama jek.
OK, kowang tengok seniri dan nilai...sama atau tak serupa

^


^



^


^


^

hari pertama kelahiran Zahra dan Zharif

mama rasa bentuk muka, hidung mulut cam SAMA cuma warna kulit berbeza.ye tak????
ke TAK SERUPA langsung???

dan gambar senyuman anak-anak mama ni, mama rasa cam SAMA.. ke TAK SERUPA?

Zahra punya gambar baby banyak dah hilang.yg ada pun kat henpon lama mama. henpon tu plak takde bluetooth, yang ado cuma infrared. tatau nak transfer cemana. so, kita compare kan gambar mana yang ado jek la eyh...

gambar Zahra tu, masa Zahra sebulan lebih. gambar Zharif pulak, masa dia 17hari...
apa yang SAMA?
hidung kembang semangkuk dan senyuman derang sama kan??? ke TAK SERUPA?
tapi, mama rasa dua-dua muka jawa, tul tak?? tapi dua-dua dagu runcing kan?SAMA kan?


k, la. masa tuk mandi :)
sementara dapat mandi rempah ni, nak nikmati betul-betul.
pas 44hari nanti, tak merasa.mandi air paip sudaaaa!!!


love: mamazahra ^__^

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..kite first time tgk gmbar dayyan zharif dlm fb mmg dh rase ada iras ngan kakak die..tp dh name adik beradik kan..klu tk byk, sikit pon mesti ada samanye..=p

nway, bagus tol norly bermandi rempah mase pantang kan..kite mmg tk pntang bebetul pon dulu..mandi pon mandi air suam jekla..berpntang ngan bidan kerajaan pencen..camtulah..mak mmg tk amalkan sgt benda2 traditional nih..huuuu

norly a.k.a sweetmama said...

lily: betul tu.tp ada gak yg dtg ziarah ckp muka si Zharif tu xde iras sesapa pun.bkn muka norly mahupun muka hubby.pelik gak..hikhik

mak norly ni mmg tradisional sesgt, smp kadang buat benda yg xde logik nya.hehe
tp, nak buat cemana kan, kena ikut gak lah.lily untung ada gak nurse pencen nak jaga.hehehe

Sha@Mama Tina said...

sha rasa mcm lebih kurang sama..tak tau la kalau derang tgk live..tal serupa..tp kalu ikut gambo..memang ada persamaan..dah nama kakak dgn adik kan?

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!