Tuesday, 19 October 2010

3 hari lagi

lagi 3 hari, anak dara kesayangan mama ni nak masuk 3tahun.
papa plan nak bawak dia gi jalan-jalan cari makan, makanya papa suruh mama apply cuti.
tetapi memandangkan cuti tahun mama dah nak pupus, maka tak dapatlah mama nak cuti on friday tu.
so, mama plan nak celebrate simple-simple jek besday cik kak tu. hanya 3 of us.
wiken nanti baru bawak besday girl jalan-jalan beli hadiah besday.
ada byk sgt plan dalam pale hotak mama yg geliga ni, sampai tatau nak buat pilihan.
skang mintak tlg korang, kalo ada idea bernas.plzz!!!!

Plan A
celebrate kat secret recipe
beli 1 slice jek kek kesukaan mama zahra
** acara WAJIB **
makan-makan & amik gambar
pastu bawak zahra gi MPH, kasi chance dia pilih buku kesukaan dia sebagai hadiah
hadiah sebenar,tunggu wiken.surprise!!
setel!!

Plan B
celebrate kat McD/KFC/Pizza
beli kek baskin robbin/secret recipe
** acara WAJIB **
setel!!

Plan C
celebrate kat Afnan Tomyam ** besday girl & papanya tekak melayu.manjang nak nasik**
beli kek baskin robbin/secret recipe
** acara WAJIB **
setel!!

tatau nak pilih!!!tolongggg!!!!


love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

heee..sume ok kot idea norly tuh..yg penting dpt spent mase together2 kan nk celebrate bday Zahra..=)

nway, suke tgk Zahra ngan basikalnye..die pndai kayuh basikal umur bape ek..Zara dh 2 taun stgh still tk pndai kayuh basikal lagi..jenuh ajar tp asyik nk gerakkan basikal tuh guna kaki die aje..huhu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: tu lah, yg penting dpt gunakan quality time tuh sebaiknya :)
tpkan, zahra dah pandai mintak hadiah tau,xleh dah nk beli ikut suka mama&papa lg.hehe :P

zahra pun lom terer kayuh lg, br pandai kayuh sekali-dua.byknya, dia tolak ngn kaki.hikhik

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!