Monday, 21 June 2010

Dewan Sri Budiman dan Alahan

Sejak mlm minggu aituh, tumbuh bintik-bintik merah kat tangan mama.
memula mama ingat tu sebab terpercik air dari buah mangga muda yg mama makan sabtu petang.
tapi, ahad tuh makan menjadi-jadi pulak kegatalannya.
merenyam abes.
makin mama garu, makin menjadi pulak.
masa kt UiTM lagi, temankan papa dlm keadaan tak selesa.
orang dah lah cam semut, mana zahra yg asek dok nak itu-ini.
sekejap nak air, sekejap nak makan, sekejap nak buah.aduhai!!!
mencabar sungguh.

zahra temankan papa Q nak masuk dewan tuk sesi pendaftaran.

punyalah ramai org nak daftar.
dari kul 8.30pagi sampai 12.30tghari, br papa siap daftar.
mama ngan zahra dah kepanasan dok bawah khemah.
memula tuh, papa suruh gak mama & zahra balik dulu.
tapi, mama mmg tak larat nak dukung zahra ke kereta dan nak drive balik.
sudahnya, tunggu jek.
makan tengahari hanya disediakan tuk student sahaja.
so, peneman setia student hanya pandang jek lah.kejam betul.
papa sempatlah suap mama 3 suapan.
malu gak kat orang keliling, tp nak buat camne, mama nak mkn kat kafe, tak bukak plak.
nak kuar carik makan, tak larat nak bawak zahra.
sudahnya, masa papa ada sesi taklimat pelajar kul 2.30 smp 4.30ptg, mama dan zahra gi jugak SACC Mall tuk carik makan.
masa temankan zahra gi toilet lah br mama perasan bintik-bintik merah tuh dah penuh kat pipi kiri.sembab abes muka mama.
dan bintik-bintik kat tangan makin merebak.
berair-air bintik merah ni bile kena panas matahari.huhuhu
telinga kanan dan kiri dah bengkak semacam jek.
sudahnya, mama MC aineh...
mintak ampun Boss ye!!!

love: mamazahra ^__^

3 comments:

ita cutevirus said...

mai ai norly...
siannyer... terul jugak pembawakan norly ek...

Puteri Satu said...

time sekarang ni... memang tak larat nak jenjalan.. akak gi tesco... berkejar cari kerusi.. memang betul2 tak larat.. last2... memang tak gi sampai sekarang... mang rehat kat umah je klu weekend... maybe bila dah 4-5 bulan dah kuat sikit.. baru leh keluar2 cam tu kot...

lily azliyana @ mama zara said...

iskk..siannya norly..mesti tak selesa bile dh gatal2 mcm tu kan. byk2 sbr kan. kena bertahan utk bby tersayang..=)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!