Monday, 6 July 2009

~ Syurga Cinta ~

malam td.. kul 11
mama n papa da xde keje...
badan letih.. penat rewang x abes lg...
maklumlah start dari Jumaat mlm kami da berkampung kat umah k.lang mama tuk rewang majlis kawen anak kedua k.lang...
so, balik petang semalam terus tertido...
maghrib bangun tuk mandi n solat...
pastuh mam sebok basuh kain-baju yg bertimbum...
accumulate dari juaat sampai ahad..
da cam bukit...
kul 9 layan Jangan Lupa Lirik...
pastuh, golek2 ngan zahra.... smp zahra tertido....
mama ingat mlm td nak tdo awal...
borak2 ngan papa...
pastuh, terus xleh nk tdo...
so, mama ajak papa layan DVD "Syurga Cinta"
layan jiwang tgh2 mlm...hehehe.. sekali-skala syok gak la...
filem neh, ok la... mama x sempat nk tgk kt panggung...
lgpun papa x minat nka tgk citer cenggini kt panggung, x ROCK katanye..
tp, mlm td dia yg dok layan sengih..hehe
mama mmg suka Awal Ashaari, so mmg suke gile la citer neh..ngeh3
tp, mama paling suke part yg last tuh...
mase atok dia bgtau pasal CINTA...
CINTA ada 3 jenis.. Pertama, Irham(Awal) dan Syuhada(Heliza) betemu, bercinta, dan lakukan maksiat sehingga terlanjur dan akhirnya, berkahwin... tu namanya cinta dari syaitan. Kedua, Irham sukakan Syuhada, tapi Syuhada tak cintakan Irham, then Irham sihirkan Syuhadah sehingga setuju berkahwin.. tu namanya, cinta dari jin.. dan terakhir, Irham cintakan Syuhada dan ikhlas peristerikan syuhada dan terus meminang dan Syuhada setuju... tu namanya cinta dari Allah...
sweet sgt kata2 neh....
bg mama n papa lah.. bg u ols mama tatau la kan...
citer neh bertambah best sbb ada watak Iqmal(adek Haziq Tom Tom Bak tuh,, kiut banget dia).. n watak lakonan Sahiziey Sam yg selamber tuh...
pendek kata, mmg best la citer neh... tp, panjang tak kate pape..hehe
abes jek tgk DVD, memaseng baru lah ngantuk...
maka ketiduran lah kami....


p/s: nnt, mama hapdet pasal kenduri kawen anak sedara mama tu eyh...



2 comments:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

cam BEST jer citer ni... nanti nak cari DVD lah... :D

~mamazahra~ said...

bg mama citer neh BEST cuma cam drama jek... :D

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!