Thursday, 2 July 2009

~ Sepagi di Selat Melaka ~

Seawal 8.30 pagi mama, Encik Bakar, Encik Razman, Asyanie & Taufik(budak Marine) gerak dar Marine Base ke jeti tmpt PILOT boat...
kul 8.45 baru la PILOT boat smp tuk bawak kami & Kapten Ridwan yg akan kemudi kapal kargo dari China kalo x silap la.. Kapten Ridwan akan bwk kapal smp ... kawasan wharf NORTHPORT....
then, kami mengelilingi perairan NORTHPORT smp ke PULAU ANGSA, Kuala Selangor [kalo x silap lah eyh.. mama mmg FAIL bab geografi neh :P]
pastu PILOT boat tuh amik plak Kapten Prem kat sempadan perairan tuh sbb dia baru bwk kapal cargo yg nak bertolak ke Singapore....
sgt best tgk cane kapten2 kapal tu turun dan naik kapal kargo ke PILOT boat....

ni first time mama naik PILOT boat...
sangat jakun batak dan teruja okeh uols...
so sesi menangkap gambar pun bermula...

start dari berjalan dari Marin base ke PILOT boat...hehehe :P
[mentang2lah bawak NIKON dslr hak milik kompeni..ngeh3 :)
sgt menyalah gunakan hak kompeni tau =P]




sila abaikan muntott besarku itew :P
fokus kpd scenery yg maha hebat ciptaan-Nya :)


bukan mama sengaja nk posing okeh.. Asyanie yg panggil mama suh pusing....
so, i hanya menurut permintaan Asyanie...
disebabkan xde model lain pompuan yg lebih vogue plus gojes selain mama okeh uols :P


kali nih.. Zoom sikit...
[Asyanie, ko saje je kan nk bg aku nmpk lebih gemuks chubby.. sbb tuh ko zoom kan??? ko mmg dengki ngn aku..huhuhu]



bukan mama saje kenyit2 mata ye u ols...
menghadap matahariku... tau uols :P


posing ala2 candid...[senarnya, mama sengaja okeh..hanya lakonan.. ] juge atas permintaan Asyanie..hihi [aku sengaja SALAHkan ko, asyanie lam hal neh... walopon senar2nye aku yg gigih nk wat aksi candid..ngeh3]



inilah PILOT boat SRI PERKASA 35 yg bakal mama naiki gitu...


aksi dlm PILOT boat.. sungguh jakun la u ols :P


sebok nak tengok keliling.. sungguh batak kan,u ols :)


kami bukan bersanding okeh!!!
Encik Bakar paksa suh kami posing gitu....tau!


ai wat muka ala2 gediks comel la konon

sila jangan marah okeh!!!

[mmg aii comel,pe?? ngeh3]



again aksi bersanding kami...ngeh3
seriyes kami tatau pun kami wat posing ala2 pengantin baru.. [ini ayat Asyanie tau :P]



aksi gediks ku.. [jgn marah eyh.... ]



mama yg nyebok suh Asyanie pakai safety jacket sbb dia sgt sebok batak nak main kat luar bot itew :)




ada banyak lagi u ols....

kami snap berjuta2 lemon tau :P

banyak gambo pemandangan menarik kat Pulau Angsa...

sgt teruja nak kongsi ngn u ols...

cuma...

bukan skang okeh!!!

aii tgh bekerja...

takmo di cop sbg pekerja yg curik tulang.. ngeh3

[nanti nak masukkan gambo2 aksi jakun plus batak teruja rakan sekerjaku..hikhik :D derang tatau pun tau... jgn pecah rahsia eyh...]

5 comments:

niza said...

sonoknyer dpt naik kapal...

~mamazahra~ said...

mmg sonok... lg2 first time nek pilot boat..
kalo bot ke pulau tioman or langkawi tu penah ah naik b4 dis...
jadik auditor neh, byk benda baru norly buat...
drive seniri ke KL,JB & Kuantan(tanpa hubbyku disisi)...wat keje2 lasak, kire prime mover & trailer... dok bawah trailer la.. macam2 ada..
tp, ni sume experience yg best sbg auditor..hehe =)

lily azliyana @ mama zara said...

wah..kitorng pi cruise kat tasik jek..rupenye mama zahra lagi best cruise kat laut eh..hehehe..seronot gak kn ade peluang mcm ni mase kerja. luas sket experience tuh..=p

amm said...

mu ko jer mek byk dlm ni..mn p kwn2 yg lain??meme minah interframe la ko ni n spatotnyer aku juara tp ada lg yg lbh juara dr aku!!cissss...apa2 pn siok ek naik bot...gegege...

~mamazahra~ said...

lily: syok mmg syok, tp ni sume sebahagian dari keje.. awk lg best pe, cruise kt tasik nan indah tuh.. sgt jeles aii okeh :P [tgh pujuk encik suami nek boat kt mines neh]


amm: hikhik :D aku mmg juara interprem jek... da aku sorg jek pompuan kt ctu...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!