Monday, 29 June 2009

~ Mini Photoshoot at Putrajaya - Part 1 ~

ahad pagi2 morning.. kami da bangun...
sungguh teruja tahap gaban nak pi PS kat Putrajaya...
kali neh kami bekerjasama kali kedua ngn cyberphotog...
fes time dulu, mase cukur jambul zahra..
kami sgt berpuas hati ngn hasil tembakan mereka =)
lagi2 mereka wat special package tuk mini PS neh..
so, sgt rugi kalo x join kan...

ekceli sesi PS kami kul 10 pagi...
tp, sbb takmo terlambat kalo tersesat.. kami kuar awal pagi la...
lagi2 kami mmg x tau kedudukan sebenar lokasi PS tuh...
kul 8.30 kami bertolak dari umah...
mama angkut sekali ibu zahra, irfan & iqbal...
niatnye nak bawak derang ronda2 Putrajaya..
kerana kami sgt jakun eyh.. xpenah meronda Putrajaya...
walopon mama penah ke sana ngn kawan2 zmn mudo2 dulu..hikhik :P
lagi pun, kami tak tau mane letaknye Taman Putra Perdana tuh...
kami tersesat bagai...
kami terpaksa call k.moon banyak kali tanya direction ke TPP
cam x paham bahse jek..ngeh3
sowi eyh :P
setelah tersesat bagai nak mampos pengsan ...
berpusing2 cam gasing, smp pale nek pening...
akhirnya kami sampai gak di destinasi yg di carik2.. iaitu TPP tuh...

kami smp awal... sesi PS pagi pon lom abes lagi...
kami tiba 10 minit awal..ngeh3
sgt jakun + batak okeh :P
sementara tunggu sesi PS kami bermula..
mama sempat gak sekodeng2 mereka menembak...
nak curik2 idea tuk berposing..
almaklumlah, kami neh buta kayu..ngeh3
kami kan sgt pemalu manalah tahu nak bergaya gediks sopan depan kamera :P
dan akhirnya.. sampailah giliran kami tuk ditembak...ngeh3
maap lah sbb zahra n papa sgt tak beri kerjasama yg baekk..
bapak borek anak rintik kan...hikhik :D
papa ngn zahra sgt tak memberi kerjasama yg baek pada geng cyberphotog aka k.moon, a.sutan, zaimi & poek...
sian gak pd cyberphotog... sure mencabar nak menembak gambo kami sekuarga...egegege :D
papa langsung takmo dishoot gambo nye.. sbb papa sgt pemalu okeh....
zahra lak takot ngn sumer props yg disediakan....
tgk budak2 laen okeh jek dok posing ngan props tuh...
zahra jek menanes melolong...
tewok betul...
mama sorang jek yg bg kerjasama ngn baek... ye la, mama kan model of da year..ngeh3 [ sgt perasan..okeh :D]
mama sgt teruja + jakun nak bergambo...
mama kan camera maniac... egegege :D
asal kamera depan mata jek, sure menyengih manjang...hikhikhik :P
puas la mama mujuk papa n zahra tuk beri pose yg terbaek...
hmm... mmg xde lah.. mereka sgt tak fotogenik okeh :P
mama harap sgt, gamba yg terhasil adalah sgt memberangsangkan..ngeh3
mama harap, cyberphotog yg bijaksana akan dpt shoot gambo yg terbaek tuk kami...huhuhu~
walopon kami mmg x fotogenik :)
nak harapkan kami yg buta kayu bab posing neh, mmg gambo tuh cam batang kayu jek..ngeh3
kami da cuba beri kerjasama pd cyberphotog...
harap mereka x nyesal nak amek gambo kami lagi..hikhik :P
so, kalo u ols nak tgk gambo kami sesangat, kena tunggu cyberphotog upload eyh...
harap bersabar...
korang doakan lah, mereka sgt lapang tuk upload gamba kami yg x seberapa tuh...

sementara menunggu cyberphotog upload gambo kami yg chomel belaka tuh...
kowang layanlah dulu gamba kami sewaktu ronda2 di Putrajaya...




zahra n papa... yg xreti dok diam pandang kamera :P


harap kowang x rase nk muntah nengok aksi gediks kami neh :P

papa n zahra again :)



papa n zahra lagik..[mama jadi tukang amek gambo jek :P]

ekceli byk lagi gambo.. oleh kerana mama sedang curik tulang...
so, agak2 la..
sikit sudah lah...
kang cakap mama neh makan gaji buta pulak =P

6 comments:

Miss Moon said...

norly ...thanks smalam ek . Dont wory nanti tunggu moon upload . Misti norly tak caya tew zahra sebab moon manage to capture gambo yg agak best ( ai tgh prasan kay ) i hope u will like it as much as i dooooo sebab u n zahra nampak sungguh mesraaaaaaaaaaaaaaaaaa

adda said...

wah bestnyer ada mini photoshoot.. nak tanya sket, camne norly leh dpt wat tu? kena bayar ker? mcm best jer.. xsbr nak tgk gambar2 mini ps tuh.. mesti canetk..

p/s: dh baca ttg org GS tuh.. ee rasa cam nak ganyang2 jer budak tak tau malu tuh

shiemz said...

hye, salam perkenalan... semalam mase nak balik nampak awk baru smp nak bersoting2 kan.. chomey jerk aksi mama ngan anak... heheh

Fara_Adura said...

Syoknye shoot2 neh kan.. sweet memori..mesti norly xsabau nak nengok pic2 tuh kan..

lenkali kalo kite kuar..leh ar gediks2 bersama..keke..ko ngn aku kan suke gediks2 neh..ekeke

lily azliyana @ mama zara said...

wah..bestnye shoot gmbar family eh..

kitorng pon kaki bangku sket part2 bergmbar nih. ps dr kawen, family smpaila bday zara sume harap skill pgrapher jek..hehe..

nway,zahra sgt COMEI !! mesti gmbar korang cun. tk sbr jgk nk tgk..=)

~mamazahra~ said...

k.moon: sume gambo yg cyberphotog tembak sure chantekk punyeee [ bg k.moon up sket =)]
kalo x, xkn sanggup kami bersesat bagai tuk bg k.moon tembak gambo kami..hehehe :P
nnt kalo ado promo lg, gtau eyh..nk join lg..
x sabo nk tgk hasil tembakan cyberphotog =)

adda:ni kali kedua wat PS, b4 dis wat tuk zahra nye cukur jambul...sgt puas hati ngn hasil PS mereka =) kalo nak wat PS g http://miera301.blogspot.com or http://cyberphotog.fotopages.com
sure adda sgt puas ati =) [ siap promo ni k.moon... harap dpt bg diskaun tuk next PS =)]

shiemz: salam kenalan...awk yg sedondok oren tu kan? kagum ah ngan aksi posing2 manja ur sweet family...sgt suke ngn aksi ba ba cak :P [ seriyes sgt kiut aksi itew]

fara: sgt x sabo nak menggediks ngn fara..egege :D

lily: sy juge sgt teruja tahap gaban nk tgk hasil PS :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!