Friday, 12 June 2009

~ My Birthday Wishlist ~



Ampun eyh..TAG neh lama gile mama peram lam PC smp mama pun lupa mane mama save..hahaha..boleh ke cenggitu? Tu bkn bermakna mama x hargai eyh….time ieda bg TAG neh, bulan March’09 aituh mama rasa cam tak bape sesuwaii nk post okeh..bukan sbb mama malas eyh…tapi sbb mama rasa bln June adalah bulan yg paling sesuwaii menjawab TAG mamadanish bersempena ulangtahun mama yg bakal tiba neh tuk bape hari jek lagi..hikhikhik :D [so, kalo da terbaca tuh…sila2 lah kowang kumpul duit tuk beli pezen mama..haha~]

TAG Besday wishlist neh ada syarat… syarat2nya adalah….


1) Make a list of what u want on your birthday
2) The list should be 10 numbers
3) Post the image of this award to your posting
4) Give it to 10 frens of yours


Wishlist mama tuk 2009 adalah…


1) mama nak henpon baru sbb henpon ku dah ilang..hukhukhuk~ [ kalo boleh nk E71..tapi kalo dapat E63 pon da orait lah…kalo dapat Samsung Star * S5233 yg ada on-screen QWERTY keyboard pun mama akan sungguh terharu..ahaks~]


2) mama nak digitalcamera…payah sikit kalo asek pakai kamera enpon… [ aituh mama terbekenan kat Samsung ES10 kaler PINK…chomeii sgt kamera tuh… murah jek…RM399..siap ada FREE 2GB SD card ngn umbrella…feature dia baguih gak..8.0 MP, 3x zoom & 2.5” LCD ]..sonot kalo dapat neh…~


3) mama nak beli or buat umah seniri… Our lil sweet home~ [ mama da submit loan, tatau lepas x nk beli umah…hukhukhuk~ harap2 org bank tuh luluskn lah eyh bersempena hari jadiku ini…aci tak??? Ada dia kesah???]


4) mama gak nak makan angin.. bukan angin yg berjerebu cam skang neh… [ mama berangan nk ke bdr singa… bukan jauh sgt pun… tapi kalo hubby cam rasa baek ati tapi nak jimat duit, bkt tinggi pahang pon orait gak..mama kan is3 yg sungguh mithali..kemana pun hubby bawak akan setia membuntuti..hikhik ]


5) pastuh, kalo boleh nak beli laptop.. yg biasa2 pun orait jek..hp ke compaq ke…tapi kalo dapat Sony Vaio kaler pink cam lily… syukur yg amat…
Wishlist yg seterusnya tuk tahun depan or 2 tawon lagi..aci ke kalo mintak skang??? Hikhik J


Wishlist tuk 2010


6) nak naik gaji… n dapat bonus…[ni wishlist tuk awal tahun depan tau~] so, “ Encik bos, sila tunaikan wishlist saya eyh…gaji skang ni agak ciput gak ah… sy janji, akan perform baekk punyee… okeh, encik boss :P ”


7) nak gi umrah… bawak mak, hubby, Zahra… time neh Zahra da 3 tawon, da beso..da leh cakap, da faham apa yg mama buat… so takdek la mama kena gendong dia lagik…cam skang neh…lotihh~ so, amanlah sikit mama nak buat ibadah.. [moga Allah murahkan rezekiku…~]


Wish list tuk tawon 2011..harap panjang umo lah…


8) nak baby boy tuk adik Zahra…kalo dapat twin cam syok gak..hikhik :P [ larat ke nak jaga??.. Zahra sowang pun tak terlayan…haha.. ada hati nak twin bagai~]


9) nak beli kete idamanku… Suzuki swift.. then, nak airbrush buh gamba mama yg shomell neh..ops silap pulak… buh gambo Zahra yg kiut-miut itew…sgt suka~


10) nak bukak bisnes.. tak kisah lah.. janji halal… kalo boleh nk bisnes yg membabitkan clothing atau makan2…
Aminnnn~ moga Allah makbulkan permintaan or wishlist mama yang panjang berjela neh….


Okeh..syarat 1 & 2, berreehhh!

Nak TAG sape eyh?
Follower ~ Our lil sweet home ~ yg rasa cam TAG neh amat sesuai tuk dipublish di belog kowang yg sgt shomell menawan itew….

syarat 4 pun bereh gak... sbb follower mama lebih seploh owang...hikhik :P

Nak buh nama… rasanya kowang yg da berzaman berblogging neh sure da penah jawab TAG cenggini kan??? Mama yg baru berblogging neh memang amat jakun sekali ngan tag bagai neh..hahaha!! [ gelakkan diri seniri atas kelembapan diri…ahaks~]


** rasanya, TAG neh cam xde image pape seperti lam syarat tuh..
so, syarat 3 neh kire halal lah....


maka

"

"

"

"

mama buh gamba mama yg sgt shomell itew :)

p/s: sila abaikan muka zahra yg beridung jambu itew...fokus muka mama yg shomel jek :P

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wah.bday dh nak smpai yek. mesti papa zahra berpeluh2 jugak bace wishlist ni kan..hehehehe..insyaAllah, kalau tak semua, salah satu mesti ade rezki mama zahra nnti..=)

Ummi Salsabila said...

semoga tercapai semua yg di hajati..best jugak if write down wishlist kite..harp termakbulla ye..;p

azzul said...

panjang sunguh wish list ni..best kan klu kita ade byk duit ble beli sume yg kita idamkan...tp klu dah byk duit mgkn kita tak hargai apa yg kita ada ye tak...

~mamazahra~ said...

ummi salsabila: insyaAllah.. meh tlg doa sekali tuk mamazahra =)


azzul: tu kire baguih 10 jek.. kalo boleh.. ada byk lagi nak masuk lam wishlist tuh..tp, pelan2lah...
kalo byk duit, rasanya xde wishlist2 dah.. nmpk jek yg berkenan teros rembat..hikhik =P

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!