Monday, 23 March 2009

~ Pancit ~

Apa yang pancit?

Bkn mama yang pancit…[korang neh, tau lah mama ga gemuks…heheh]

Tayar “Persona Non Grata” [PNG] mama yang pancit…huhuhu

Bila? Kat mane? Sapa tolong mama?

Wednesday, 18/03/09… hari malang mama…huhuhu

Masa mama balik jupe auditee kat Seri Setia… amik documents tuk jadikan evidence audit finding mama… apa ke majal lah kannn??

Kat federal highway lak tuh…time pas office hour pulak…sume org tgh rushing nak balik umah… on da way balik Klang…

Takde sapa tolong mama pon..siann kan??

Mama panic giler, tatau nak call sapa…huhuhu

Mama called papa, tp papa kata “jauh benor nak ke sana, cuba tukar seniri lah…belajar sket berdikari” terima kasih kerana bagi mama semangat tuh…[lelepas neh, kalo tayar pancit, mama usaha seniri eyh, pa…dun weri!]

Abes berjurai2 air mata mama…huahuahua [naseb x banjir tau subang jaya…hikhik]

Then, mama teringat kt opizmet mama…mana tau derang leh call kan mama pomen…

So, mama call opizmet mama, En Bakar… dia suh mama call PLUS…

Time tuh baru mama ingat ada sticker “BANTUAN IKHLAS Takaful” kat cermin Persona Non Grata…[tenkiu Cik Bakar =) sebab bagi mama clue…hehe]

45 minit mama tunggu Mr Pomen tuh… “tenkiukpd pomen Takafel Ikhlas, Mr Pejul dari Hup Seng Collision Repair (Puchong) S/B ”

Alhamdulillah, after 15 minit Mr Faizul tuh kerjakan tayar PNG, settled!

“TENKIU” kepada hubbyku yang MENGAJARku erti berdikari… mama jadik kuat semangat.. xde cengeng2 dah pasneh…

Baru mama sedar, ni sume UJIAN buat mama…

Sebab mama MALAS sgt nk gi jupe auditee… n sebab mama merungut sbb terpaksa redah jammed…huhuhu

So, PADAN MUKA aku???

4 comments:

~mama danish~ said...

amboi dah beli keta br ker???
mak cik kayo!!!!

~mamazahra~ said...

mana ada...
tahun lepas PNG tu kuar lah...
kete share ngan hubby...

~mama danish~ said...

owh kira keta hubby ko tkr ngan keta PNG ni lah...????

~mamazahra~ said...

a'ah... keta hubby salu meragam...then, PNG ni lah sbg ganti...
hubby takut keta dia merajuk time aku yang bawak..
tak ke naya nanti...hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!